Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Нове авто, біткоїни та елітна нерухомість матері: Що задекларувала очільниця збиткового КП «Теплопостачання міста Одеси»

Журналісти проаналізували декларації Ганни Позднякової, очільниці КП «Теплопостачання міста Одеси». Чиновниця задекларувала нову автівку за майже два мільйони гривень та нерухомість матері в дорогому одеському житловому комплексі. 

Про це пишуть журналісти «Nikcenter». Судячи з декларації директорки комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси» Ганни Позднякової, влітку 2022 року, у перший рік повномасштабного вторгнення чиновниця придбала автівку Toyota Highlander 2021 року випуску за 1,9 мільйона гривень. 

Також в декларації чиновниці зазначено чимало нерухомості. В Одесі Позднякова має квартиру та офіс, а її мати Алла Позднякова володіє квартирою у житловому комплексі «Омега». Судячи з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, весною 2021 року чиновниця у цьому ЖК отримала у власність трикімнатну квартиру площею 86,6 кв. м. 

У декларації за 2023 очільниця комунального підприємства стверджує, що цю квартиру вона отримала у користування. Але це не вся нерухомість у ЖК «Омега» у власності родини Позднякової. На кінець 2021 року мати чиновниці окрім трикімнатної квартири, обзавелась ще й однокімнатною на 44,6 квадрата. Також мати у цьому житловому комплексі придбала паркомісце та нежитлове приміщення на 2,7 метра. 

Журналісти встановили, що на сайтах з продажу нерухомості трикімнатні квартири у ЖК «Омега» коштують від 3,5 до 5 мільйонів гривень. Однокімнатні квартири у ЖК коштують близько двох мільйонів гривень, а ціни на паркомісця сягають мільйона гривень. 

Разом з тим офіційний дохід Ганни Позднякової на посаді очільниці  «ТМО» останні три роки коливається від 500 до 600 тисяч за рік. В комунальному підприємстві розповіли журналістам, що вся материна нерухомість, включно з тою яка перебуває у користуванні чиновниці, була куплена ще до того, як Позднякова очолила КП, у 2017 році.

Також в комунальному підприємстві зазначили, що квартирою матері Ганна Позднякова почала користуватись після того, як в будинок з її власним житлом влучила російська ракета. 

У декларації чиновниці вказані 24 біткоїни, вартість яких за нинішнім курсом складає понад 66 мільйонів гривень. Очільниця КП зазначає, що цю валюту так само придбала ще до вступу на посаду. 

Варто додати, що торік КП «Теплопостачання міста Одеси» отримало 147 мільйонів гривень збитків, за даними аналітичної системи Youcontrol.

Читайте також: Нецільові витрати одеських тепловиків: аудитори відсудили 51 мільйон

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір