Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Співпраця Артема Дмитрука зі священником московського патріархату: Про що нардеп з Одеси домовлявся з ймовірним агентом російських спецслужб

Народний депутат з Одеси Артем Дмитрук спілкувався зі священником Московського патріархату, який підозрюється у 5 злочинах проти української державності. Про спілкування журналістам стало відомо з листування священника, окрім того, факт спілкування підтвердив і сам нардеп. 

Про це повідомили журналісти «Bihus.info». Відомо, що Артем Дмитрук спілкувався зі священником Української православної церкви (Московського патріархату) Сергієм Чертиліним. Останній проходить підозрюваним у п’яти справах щодо злочинів проти України. 

«Московська церква в Україні досі існує. А на її основі діє агентурна кремлівська мережа, що має на меті дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію. Ця мережа діє не лише в Україні, а й за кордоном. Розповсюджує інформацію про утиски вірян, священнослужителів та «релігійних журналістів». Сприяє блокуванню законопроєкту про заборону московської церкви. Фактично підтримуючи війну рф проти України і просуваючи російську пропаганду», — зазначають автори розслідування.  

Про зустріч з Артемом Дмитруком сам священник розповідає невідомій особі у листуванні, яке потрапило до журналістів. Сергій Чертилін у листуванні стверджує, що нардеп готовий до співпраці щодо закону 8371 «Про діяльність релігійних організацій».

Журналісти звернулись до Артема Дмитрука за коментарем. Нардеп не заперечив зустріч з Чертиліним, на якій за його словами йшлось про тиск на УПЦ (МП). Він навіть підтвердив, що з проросійським священником вони обговорювали можливі правки до цього закону. Дмитрук назвав себе «захисником прав усіх громадян України» незалежно від віросповідання, кольору шкіри та інших переконань. 

Журналісти отримали скріншоти інших листувань Сергія Чертиліна, де йдеться про особу, на прізвище Культенко, який отримує всі правки щодо закону про заборону Московського патріархату. Ймовірно йдеться про Артема Культенка, який є семінаристом Київської духовної академії МП та народним депутатом від «Слуги народу».

І Артем Дмитрук і Артем Культенко відмовились голосувати за заборону Московського патріархату у першому читанні закону. Щодо цього закону Дмитруку навіть вдалось змінили думку кількох депутатів. Обидва нардепи неодноразово публічно підтримували московський патріархат.

Окрім Дмитрука, ще деякі одеські нардепи виступали проти заборони УПЦ в Україні. Йдеться про Миколу Скорика та Степана Чернявського. Разом з Дмитруком вони підписали листа до спікера парламенту Руслана Стефанчука. У листі вони вимагали звернутись до Венеціанської комісії, яка б винесла висновок про законопроєкт, яким можуть заборонити діяльність Московського патріархату. 

Читайте також: Продаж новенької Audi A8 та соцвиплати від міської ради: що задекларував нардеп з Одеси Артем Дмитрук

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »
Більше публікацій Співпраця з агресоромБільше публікацій Співпраця з агресором »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір