Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ексочільника Херсонського КП судитимуть за розтрату понад 700 тисяч

До суду передали справу стосовно розтрати 733 тисяч гривень колишнім очільником комунального підприємства у Херсоні. Слідство вважає, що він придбав плити для перекриття вікон після обстрілів з необґрунтованою націнкою у 30%.

Як встановила Херсонська обласна прокуратура, у січні 2023 року комунальне підприємство уклало з товариством договір на придбання чотирьох тисяч ОСБ плит. Слідчі вважають, що колишній директор КП знехтував принципами економії і закупив плити у фірми, яка продавала їх на 30% дорожче від середньої вартості на ринку.

Таким чином для бюджету міста закупівля обійшлась у майже 2,5 мільйона гривень, разом з тим комунальне підприємство переплатило за плити 733 тисячі гривень. Колишньому директору КП Херсона повідомили про підозру у розтраті коштів шляхом зловживання службовим становищем. Справу експосадовця розглянуть у суді. 

Раніше журналісти «Антикорупційного виміру» дізнались, що  йдеться про екскерівника КП «Парки Херсона» Сергія Данилова. КП «Парки Херсона» придбало у ТОВ «Епіцентр» 4190 плит (ними зазвичай закривають розбиті через обстріли росіян вікна) вартістю 595 грн за кожну плиту. Якщо розрахунки слідчих правильні, то плити мали коштувати приблизно по 420 гривень за одиницю.

Читайте також: Правоохоронці відновлюють втрачені матеріали кримінального провадження щодо розтрати коштів КП «Парки Херсона»

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір