Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Правоохоронці відновлюють втрачені матеріали кримінального провадження щодо розтрати коштів КП «Парки Херсона»

Херсонський суд ухвалив рішення відновити втрачені матеріали кримінального провадження щодо тендерної процедури КП «Парки Херсона». Відповідна ухвала опублікована в судовому реєстрі. Мова про випадок, коли чиновники оголосили тендер на вже виконані роботи. 

Йдеться про закупівлю 2020 року, в якій комунальне підприємство «Парки Херсона» оголосило про проведення процедури відкритих торгів за закупівлею «Капітальний ремонт і реставрація (Капітальний ремонт елементів спортивної інфраструктури із облаштуванням штучного покриття в парку Херсонська фортеця у місті Херсон)».

За результатами процедури закупівлі, про яку йдеться в ухвалі, 20.09.2021 року замовник оприлюднив повідомлення про намір укласти договір про закупівлю з переможцем торгів в особі ТОВ «Одеськміськбуд».

01.10.2021 між КП «Парки Херсона» Херсонської міської ради та ТОВ «Одеськміськбуд» уклали договір на виконання робіт. Однак, з інформації, оприлюдненої 19.09.2021 на офіційному сайті Херсонської міської ради правоохоронці встановили, що зазначені роботи вже виконало ТОВ «Поділюкс — Південь», яке також брало участь в цій процедурі тендерної закупівлі. Проте пропозиції цього підрядника замовник навіть не розглядав. 

Таким чином, фактичне виконання робіт щодо реконструкції стадіону у парку «Херсонська фортеця» розпочали раніше, ніж оголосили державну закупівлю, що своєю чергою свідчить про вчинення невстановленими посадовими особами КП «Парки Херсона» службового підроблення документів, а саме: підготовку та підписання тендерної документації на закупівлю робіт та послуг, які фактично виконані, та розтрату бюджетних коштів посадовими особами КП «Парки Херсона» ХМР шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

На момент початку тендерної процедури комунальне підприємство очолював Сергій Борисович Данилов: офіційно він його очолив 8 серпня 2021 року. 

Читайте також: Помер ексочільник Херсонської ОВА, підозрюваний в шахрайстві: поліція каже про самогубство

Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір