Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Авто за 5 мільйонів й кредити дружини: Що задекларував заступник голови Одеської ОВА

З декларації заступника голови Одеської ОВА Сергія Кропиви журналісти дізнались, що у дружини чиновника з’явився новенький Mercedes-Benz GLE-Class 2023 року випуску за майже 5 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Центр публічних розслідувань. Подружжя Ірини та Сергія Кропиви продало дві автівки: Hyundai Tucson 2016 року випуску за 810 тисяч гривень, а також Toyota Camry цього ж року випуску за 518 тисяч гривень. Натомість у власності дружини з’явився Mercedes-Benz GLE-Class за 4 мільйони 973 тисячі гривень. 

Також Ірина Кропива взяла кредит у 2023 році на 2 мільйони 316 тисяч гривень. До кінця року частину заборгованості дружина посадовця погасила, тож залишилась винною вона 1 мільйон 745 тисяч гривень.

З декларації заступника голови Одеської ОВА також відомо, що на банківських рахунках подружжя зберігається 177 тисяч гривень, 10 тисяч доларів та 2 тисячі євро. Є значні заощадження у готівці: 90 тисяч доларів та 3,4 мільйона гривень. Заробітна плата чиновника за рік склала 298 тисяч гривень. Як підприємець, він заробив значно більше — понад 4 мільйони гривень. Ірина Кропива також займається підприємництвом, й заробила за 2023 рік 5,3 мільйона гривень.

Щодо нерухомості, то заступник голови ОВА володіє спільно з батьком квартирою в місті Золотоноша Черкаської області. Також родина користується квартирою в Києві на 61,8 кв. метра. 

Зазначимо, на посаду заступника голови Одеської ОВА Сергій Кропива прийшов в липні 2023 року. До того він керував департаментом Офісу Генерального прокурора з питань економічних злочинів та кібербезпеки.

Читайте також:Нардеп з Одеси Сергій Колебошин вказав у декларації, що зберігає вдома рублі

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір