Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Підозру у колабораціонізмі отримала теща одеського судді — мешканка Херсонщини

Раїсу Шибаєву, 71-річну мешканку селища Білозерка, що під Херсоном, підозрюють у колабораційній діяльності.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на підозру Національної поліції України від 23 квітня.

Слідчі встановили, що під час тимчасової окупації Раїса Шибаєва у серпні 2022 року умисно пішла працювати директоркою незаконного окупаційного центру зайнятості в Білозерці. Шибаєва займалась працевлаштуванням людей до незаконних органів влади і до роботодавців за нормами російського законодавства.

Національна поліція України заочно повідомила Раїсі Шибаєвій підозру в колабораційній діяльності за ч.5 ст.111-1 КК України.

Шибаєва може отримати  від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Редакція перевірила, яке майно є у Раїси Олександрівни Шибаєвої – в реєстрі не знайшли нічого.

Втім, одеський суддя Костянтин Іоніді в декларації за 2023 рік зазначив, що його дружина Ольга Спіцина має спільну власність із Раїсою Олександрівною Шибаєвою: квартиру і земельну ділянку:

Оскільки за запитом «Шибаєва Раїса Олександрівна» нічого в реєстрі не знайшлось, здійснили пошук за адресою, яка зазначена в підозрі — провулок Торговий, 28. В реальності він виявився Торгівельний, а з 2005 року на цій нерухомості — заборона відчуження. Збігаються з декларацією судді співвласники, місце розташування і площа, однак, Раїса Олександрівна там вказана як Спіцина: як і дружина судді. Отже, підозру у вчиненні державної зради отримала суддівська теща. 

Костянтин Іоніді — суддя Приморського районного суду Одеси з 4 грудня 2020 року. Випускник Одеської національної юридичної академії. У 2017 та 2018 році він намагався стати суддею на Херсонщині. Працював у ПАТ «Укрнафта», ТОВ «Енерджи Продакт», ТОВ «Оптіма-Юг», в Територіальному управлінні Державної судової адміністрації України в Одеській області. Дружина у 2023 році доходів не отримувала, раніше декларувала соцвиплати, отримані в Херсоні, ще раніше працювала у херсонському пологовому будинку.

Читайте також: Ексочільника Херсонського КП судитимуть за розтрату понад 700 тисяч

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір