Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ексочільник Одеської ОДА прогулює засідання Верховної ради, а його родина будує курорти

Ігор Палиця, який в минулому керував Одеською ОДА, наразі є депутатом ВРУ. У 2020 році його було обрано від партії «За Майбутнє». Однак журналісти зʼясували, що Палиця вже давно не відвідує засідання Ради, хоча від свого мандату він не відмовлявся, а відповідно зарплату з бюджету отримує.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на «Bihus.Info».

За даними журналістів, Ігор Палиця припинив відвідувати голосування у Верховній Раді ще у 2023 році. Він пояснює це тим, що йому «заважають» своєю присутністю в залі депутати від забороненої проросійської партії «Опозиційний блок – За життя».

«Після початку війни був внесений законопроєкт про заборону членам ОПЗЖ ходити на засідання Верховної Ради. Я сказав, що поки цей закон не пройде хоча б у регламентний комітет і не буде винесений на голосування в зал, я не буду знаходитися під однією стелею з колишніми членами ОПЗЖ» – прокоментував свої «прогули» Ігор Палиця.

А стосовно своєї відповідальності за ігнорування надважливих законопроєктів під час війни депутат пояснив: «А який зміст, що я там буду сидіти? На кого я буду дивитися? На Качного? У мене принципова позиція».

Ігор Палиця відпочатку створення політичного проєкту «За Майбутнє» значився його керівником. Однак він не згадує, як його соратниця Оксана Лєщинська намагалася у 2015 році стати депутаткою від проросійської партії «Наш Край». Аналогічно від цієї партії тоді йшов і депутат Одеської облради Трифон Антов. Забув Палиця і про те, що до перейменування у 2016 році його партію очолював Станіслав Нікітін, який за інформацією «Слідство.Інфо» був адвокатом ексзаступника глави АП часів Віктора Януковича Андрія Портнова. 

Зауважимо, що попри «прогули» у 2023 році Палиця задекларував 584 167 гривень депутатської зарплати.

Також журналісти «Bihus.Info» згадали, що родичі Ігоря Палиці продовжують розвивати свій бізнес. Так, наприклад, синові та колишній дружині нардепа належать готелі на австрійському лижному курорті. Також вони є власниками компанії ТОВ «Буковель», яка попри складну економічну ситуацію прямо зараз будує аквапарк біля гірськолижних трас. Невдовзі його родичі планують будувати ще один курорт в селі Бистриця, неподалік від Буковелю. А Палиця заявив, що все це важливі інвестиції в країну.

Нагадаємо, що в травні 2014 Ігор Палиця був призначений головою Одеської обласної державної адміністрації. Це сталося одразу після подій в Будинку Профспілок у Одесі. Працював нардеп на цій посаді рік. Його небезпідставно вважають «людиною Віталія Хомутинніка», який доречі теж не цурався бути в «Партії регіонів». Що зовсім не заважало у 2015 році тодішньому голові Одеської ОДА отримувати від нього інструкції щодо «рішалова» на Митниці.

Читайте також: Співпраця Артема Дмитрука зі священником московського патріархату: Про що нардеп з Одеси домовлявся з ймовірним агентом російських спецслужб

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір