Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Розтрата на ремонтах та півмільйонні премії: Аудитори знайшли порушень у роботі Великодолинської селищної ради на 1,7 мільйона

Під час перевірки Великодолинської селищної ради на Одещині Держаудитслужба знайшла порушень на 1,7 мільйона гривень. Серед порушень і завищення обсягів підрядних робіт, і необґрунтовані нарахування премій працівникам селищної ради, і інші витрати, що не мають пояснень.

Про це повідомляє Південний офіс Держаудитслужби. Так, на замовлення Великодолинської селищної ради фірми виконували роботи з будівництва, капітального ремонту та благоустрою спортивних майданчиків, а також ремонт дорожнього покриття. Аудитори встановили, що вісім підрядників завищили обсяги виконаних робіт, через що селищна рада втратила майже 700 тисяч гривень. 

Окрім цього ревізія встановила, що працівникам селищної ради виплатили премію до новорічних свят на понад півмільйона гривень. Ця сума була необгрунтованою й така премія не передбачена законом. 

Ще 300 тисяч гривень з бюджету втратила селищна рада, перевівши їх на рахунок комунального підприємства «Великодолинське». Установа мала б вивозити з території селища тверді побутові відходи, однак, не робила цього. Кошти КП отримало, а послуги так і не надало. 

Також селищна рада не проконтролювала орендарів комунального майна, й ті вчасно та в повному обсязі не сплатили орендну плату. Відтак бюджет втратив ще 90 тисяч гривень. Загалом сума всіх порушень за проінспектований період склала 1,7 мільйона гривень.

Аудитори вжили заходів, аби частково повернути бюджету гроші в сумі 950 тисячі гривень. На двох посадових осіб склали протоколи про адміністративне правопорушення. Матеріали ревізії передали до прокуратури та поінформували про них СБУ. 

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що мешканку Великодолинського викрили на держзраді. Підозрюють, що вона займалась коригуванням ракет.

Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір