Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Наводила «шахеди» й погоджувала тендери: в Одеській області заарештували чиновницю за підозрою в держраді

25 листопада суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою мешканці Великодолинського Одеської області Лідії Косих. Її підозрюють у держраді за корегування російських дронів-камікадзе «шахед». Водночас людина з таким же ПІБ працює в відділі бухгалтерського обліку та звітності Кароліно-Бугазької сільської ради.

Про арешт повідомило видання «Альтернатива».

Косих затримала Служба безпеки України 24 листопада. За інформацією СБУ, жінка скоригувала десятки «шахедів» по Одесі та була учасницею агентурної мережі головного управління генштабу збройних сил росії (гру), яка діяла в Одесі. За цю діяльність їй загрожує довічне ув’язнення.

Видання зазначає, що Лідія Косих, є донькою директора ДЮСШ Великодолинської ТГ Олександра Усінова. Крім цього вона значиться співзасновницею ТОВ «Агентство юридичних послуг «Успіх», бенефіціаркою компанії «Веліс лда», головним КВЕДом якої є оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами, й однією з засновниць ГО «Молодь майбутнього».

Окрім цього раніше Лідія Косих працювала юрисконсультом у медичному реабілітаційному центрі «Тополя» в Великодолинському, який відноситься до Національної гвардії України. Пізніше Лідія Олександрівна Косих подавалась на посаду головного спеціаліста відділу бухгалтерського обліку та звітності Кароліно-Бугазької сільської ради. 

Вочевидь, посаду вона отримала, оскільки в низці публічних закупівель вказано саме її ім’я як контактної особи.

Наприклад 16 листопада установа провела закупівлю подарунків вартістю майже 100 тис бюджетних грн. Контактною особою закупівлі значиться саме Лідія Косих. Неофіційно в Кароліно-Бугазькій сільській раді нам підтвердили, що заарештованою за держраду є їхня співробітниця.

Примітно, що у 2015 році Лідію Косих заарештували за керування автівкою у нетверезому стані й залишення місця ДТП. Того ж року Косих балотувалась до Овідіопольської районної ради від партії «Відродження», лідером якої був нардеп-регіонал Віталій Хомутиннік.

Читайте також: Не тільки любов до всього руського: Що пов’язує Арестовича з росіянами і що він забув в Одесі

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

3 коментарі

  1. […] «Антикорупційний вимір» повідомляв, що мешканку Великодолинського викрили на держзраді. Підозрюють, що вона займалась коригуванням […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір