Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Квартира в Іспанії та мільйонні статки: НАЗК знайшло ознаки незаконного збагачення у міського голови Очакова

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) перевірило декларації Очаківського міського голови Сергія Бичкова, подані за 2021 та 2022 роки. Агентство виявило, що очільник громади приховав статків на 3 мільйони гривень, а ще не може пояснити походження 12 мільйонів гривень. 

Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції. В результаті перевірки встановили, що під час війни, у 2022 році у власності подружжя Бичкових з’явилась квартира в Іспанії на понад 122 квадрати. Вартість помешкання — понад 5 мільйонів гривень. А ще Сергій Бичков отримав нібито від матері у подарунок 12 мільйонів гривень готівки. 

Разом з тим законні доходи матері очаківського мера незмінні з 1998 року, і трохи переважають за 580 тисяч гривень на рік. Власне і доходи самого Сергія Бичкова та його дружини не дають змогу придбати вартісну квартиру в Іспанії. Та попри це, у декларації очільника міської ради з’явились грошові активи на 2 мільйони гривень, законність яких він не зміг довести.

Крім цього, фізична особа-підприємець перевела понад 300 тисяч гривень на рахунок дружини мера. Цей ФОП неодноразово виконував послуги на замовлення Очаківської міської ради. Сам міський голова стверджує, що ці гроші переказували на рахунок дружини, аби надалі придбати за них авто для потреб мерії. Разом з тим дружина витратила кошти на власні потреби, зокрема придбала одяг. 

НАЗК прийшло до висновку, що у статках очаківського мера є ознаки незаконного збагачення та недостовірного декларування. Ці висновки передали до Національної поліції. 

Читайте також: «Фаворит» очаківських чиновників продовжує без відкритих торгів отримувати бюджетні кошти

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір