Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Суд обрав запобіжний захід ексдиректору одеської фірми, яка погрожувала Труханову

Слідчий суддя Приморського районного суду Одеси розглянув клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу колишньому директору ТОВ «Лінккор» Віктору Ігнатенку. Його звинувачують у службовому підробленні та привласненні коштів на ремонті шкільного стадіону в Одесі.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на ухвалу суду.

В червні 2022 року Одеська поліція відкрила кримінальне провадження щодо ймовірного розкрадання бюджетних коштів чиновниками Управління капітального будівництва Одеської міської ради та керівництвом ТОВ «Лінккор» під час виконання ремонту стадіону та благоустрою території ОЗОШ №56 на вулиці Тіниста в Одесі. Вартість робіт складала майже 37,7 мільйона гривень. 

За даними слідчих, Віктор Ігнатенко, який раніше працював директором фірми «Лінккор», вніс неправдиву інформацію до довідок про вартість виконаних робіт, витрати на будівництво та обсяги фактично виконаних робіт. Судячи з матеріалів справи, загальна сума збитків сягає понад 2 мільйони гривень.

На засіданні прокурор просив суддю відправити підозрюваного Ігнатенка за ґрати з альтернативою виходу під заставу у 2 мільйони. Мотивував можливістю підозрюваного переховуватися від слідства, знищити, сховати або спотворити докази або впливати на свідків. Але суддя обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час (22:00 – 06:00) строком до двох місяців.

Нагадаємо, що ЗМІ повідомляли про погрози меру Одеси з боку представників фірми «Лінккор».

«Один підрядник, що пройшов конкурс, нічого не робить. Та мало того, вони ще й погрожують. Мені особисто погрожують, що якісь надприродні та найпотужніші сили мені зателефонують. Я маю перелякатись, а якщо я не перелякаюсь, то мені можуть оголосити нову підозру. Мовляв, в підрядника потужні зв’язки у правоохоронних органах», – розповідав тоді під час апаратної наради міський голова Геннадій Труханов. 

Читайте також: Підрядник з Одещини в міжнародному розшуку: втік за кордон через обвинувачення в розкраданнях

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір