Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому велика аптечна мережа заявила про банкрутство: серед кредиторів комунальні підприємства

У Кропивницькому одне з найбільших місцевих аптечних підприємств ПрАТ «Ліки Кіровоградщини» розпочало процедуру банкрутства. Серед підприємств, які є кредиторами — низка комунальних установ та податкова. Переважно йдеться про комунальні лікарні, яким підприємство заборгувало виплату орендної плати.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з ухвалою Господарського суду Кіровоградської області від 4 березня, ПрАТ «Ліки Кіровоградщини» звернулося до суду про відкриття провадження щодо банкрутства.

За даними з аналітичної платформи Youcontrol, бенефіціарним власником товариства вказаний Ігор Шаров, депутат Верховної Ради п’яти скликань, в останньому з яких представляв «Партію Регіонів».

Компанії групи родини Шарова працюють в різних сферах: нерухомості (ПНВМП Фірма «Інкопмарк» — володіє та управляє портфелем активів, будівлями та приміщеннями різного формату), торгівлі фармацевтичними товарами (ТОВ «Інкопмарк Медсервіс»), інжинірингу та геодезії (ПАТ  «Укргеолбудм»), будівництва (ТОВ «Роад лтд»).

Станом на 2019 рік в області діяли 24 аптеки ПрАТ «Ліки Кіровоградщини», частина з яких за договорами оренди працювала на території міських лікарень.

За даними із судової ухвали, суд задовольнив клопотання підприємства та призначив арбітражного керуючого, який зобов’язаний проводити процедуру ліквідації підприємства та розпоряджатися його майном.

Станом на лютий 2024 року розмір кредиторської заборгованості підприємства за основними зобов’язаннями становить 16 497 825 грн, а заборгованість щодо виплати заробітної плати перед працівниками — 2 346 289 грн. Вартість майна ПрАТ «Ліки Кіровоградщини», згідно з даними бухгалтерського обліку становить 1 928 999 грн.

За законодавством кредитори через суд мають заявити про виплату їм боргів. Наразі за інформацією з судових ухвал, щодо повернення заборгованості звернулася низка приватних підприємств, а також комунальні заклади та податкова.

Зокрема, позов про стягнення 38 тисяч гривень орендної плати та пені подав Кіровоградський обласний дерматовенерологічний центр Кіровоградської обласної ради. Головне управління податкової у Кіровоградській області просить стягнути 1 млн 93 тис. грн. Центральна міська лікарня Гайворонської міської ради заявило про стягнення 350 тис. грн, що накопичилися за договором оренди. Поліклінічне об`єднання Кропивницької міської ради своєю чергою хоче стягнути 12 тис. грн боргу. Міська лікарня Новоукраїнської міської ради заявила про борг 16 тис. грн.

Разом із тим, в матеріалах судових рішень вказано, що вартість активів підприємства не зможе задовольнити виплати усім кредиторам.

Читайте також: Поновити на посаді й стягнути з бюджету 100 тисяч: У Кропивницькому суд задовольнив позов директора театру

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір