Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Миколаєві підряди на ремонт дороги за 9 мільйонів віддали фірмам з одним власником

Адміністрація Корабельного району Миколаєва уклала договори на капітальний ремонт дорожного полотна з пов’язаними між собою підрядниками. У договорах загальною вартістю майже на 9 мільйонів гривень ціни на матеріали значно вищі від ринкових. Переплата може становити близько мільйона гривень. 

Про це пишуть журналісти «Nikcenter». Перший договір миколаївські чиновники уклали з підприємцем Дмитром Басистим на 3,9 мільйона гривень. Того ж дня уклали другий з ТОВ «Кайсер» на 5,05 мільйона гривень. Ці підрядники мають відремонтувати ділянку дороги на вулиці Калиниченка та Родинній.

В кошторисах обох фірм значилась асфальтобетонна суміш, яку обом підрядникам постачає одне товариство «Никстройград». При цьому ФОП Дмитро Басистий платить за тонну асфальту 5 тисяч гривень, а  ТОВ «Кайсер» — 4 тисячі гривень. Тобто ремонт вулиці Калиниченка, який виконує ФОП Дмитро Басистий, обійдеться миколаївському бюджету дорожче на 275 тисяч гривень. 

Найцікавіше в цій історії те, що Дмитро Басистий є співвласником і ТОВ «Кайсер», і ТОВ «Никстройград». Цікаво також, що торги на обрання підрядників для ремонту вулиць Родинна й Калиниченка проходили двічі. Під час перших торгів у нинішніх переможців були конкуренти, які пропонували суттєво нижчі ціни й мали шанси на виграш. 

Але миколаївські чиновники перші торги скасували нібито через власну помилку з відсутністю доступу до проєктної документації. Під час другої спроби провести торги в улюбленців адміністрації вже конкурентів не було. 

У кошторисах фірм-переможців журналісти знайшли й інші переплати. Зокрема 

важкі чавунні люки у ФОП Дмитро Басистий коштують 6,5 тисячі гривень, а у ТОВ «Кайсер» — 5 тисяч. Плити перекриття кілець у першого підрядника вартують 3,5 тисячі гривень за штуку, а у другого – 2,9 тисячі гривень.

Загалом лише за двома вищезгаданими контрактами можливі переплати за будівельні матеріали складають близько мільйона гривень.

Раніше «Антикорупційний вимір» писав, що Адміністрація Корабельного району миколаївської міської ради без проведення відкритих торгів уклала угоду на капремонт внутрішньоквартального проїзду на проспекті Богоявленському вартістю майже 800 тисяч бюджетних гривень. Роботи виконав ФОП Дмитро Басистий, який регулярно отримує бюджетні підряди в Миколаєві.

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір