Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Херсонщини: Відбудова, дивна стела та судова справа депутата

Тиждень, що минув, був доволі щедрим на аналітику щодо Херсонщини. «Антикорупційний вимір» розповідає, що цікавого вдалось віднайти.

Одна з найдивніших історій цього тижня – це намагання Херсонської ОВА спроєктувати нову в’їзну стелу до області. Для цього оголосили навіть конкурс ескізів і вже закликають голосувати за найкращий з них. Але мало того, що естетична складова ескізів, м’яко кажучи, сумнівна — макети містять імперські і радянські наративи, з якими так бореться Україна нині. Журналісти порахували, яку зарплату отримують відповідальні за проведення конкурсу. Почитайте і ви ось тут. Заразом дізнаєтесь імена і посади причетних.

Протягом 2023-2024 років Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Херсонській області провела 194 закупівлі та уклала договорів на суму 1 мільярд 101 мільйон 276 тисяч 284 гривні.  Редакція «Антикорупційного виміру» дослідила, які з контрактів на відновлення на Херсонщині вже встигли зацікавити правоохоронців, хто з підрядників вже є фігурантом кримінальних проваджень, а також що не так з підрядниками, з якими масово укладаються договори на відновлення. Читайте деталі ось тут — це неймовірно цікаво.

Депутата Херсонської міської ради Юрія Попутька судитимуть за зловживання службовим становищем. За версією слідства, коли обвинувачений очолював Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації, бюджет області втратив 870 тисяч гривень. Деталі справи — ось тут.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір