Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Зловживання становищем зі збитками на 870 тисяч: Судитимуть депутата Херсонської міськради

Депутата Херсонської міської ради судитимуть за зловживання службовим становищем. За версією слідства, коли обвинувачений очолював Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації, бюджет області втратив 870 тисяч гривень. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. Так, у 2018 році Департамент природних ресурсів Херсонської облдержадміністрації ініціював проведення торгів з розробки землеустрою. Перемогло на аукціоні приватне товариство з Херсона. З ним і підписали угоду.

Перед закінченням строків виконання договору тодішній голова департаменту прийняв виконані роботи. Проте, як виявили правоохоронці, отримані проєкти землеустрою не могли бути реалізованими, адже вони були розроблені без проведення обов’язкової державної експертизи землевпорядної документації.

Не дивлячись на цей факт, директор департаменту підписав платіжні доручення, й з рахунку департаменту приватному підприємству незаконно перевели майже 872 тисячі гривень. Вже колишньому очільнику департаменту й чинному депутату Херсонської міської ради повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. Щодо нього обвинувальний акт направили до суду. 

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що йдеться про депутата Херсонської міської ради від партії «Слуга народу» Юрія Попутько. З 10 червня 2021 року Попутько очолює КП «Агрофірма Радгосп «Білозерський», що на Херсонщині. У жовтні 2023 року відкрито провадження у справі про банкрутство підприємства. Зауважимо також, що Попутько, як депутат мав подати до 31.01.2024 року декларації за 2021 — 2022 рік, але не подав. 

Читайте також: Підозру у державній зраді оголосили ексвикладачці херсонського училища

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір