Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: Ремонт пам’яток радянської доби, привласнення на ремонтах та гроші на довгобуд

Пропонуємо короткий огляд публікацій, які підготував «Антикорупційний вимір» протягом минулого тижня.

Хабарництво у виконавчій службі. Посадовицю Фортечного відділу Державної виконавчої служби у Кропивницькому  затримали за підозрою у корупційному злочині. Правоохоронці встановили, що виконавиця вимагала 70 тисяч гривень хабаря, натомість обіцяла скасувати обмеження у виконавчому провадженні, яке стосувалось несплати людиною аліментів. Її затримали після одержання бажаної суми й повідомили про підозру у хабарництві.

Отримував зарплату, але не ходив на роботу. Декану Льотної академії у Кропивницькому повідомили про підозру у розтраті майна шляхом зловживання становищем. За версією слідства, він незаконно виплатив 370 тисяч гривень зарплати викладачу, який не приходив на роботу, бо виїхав за кордон.

Ремонт пам’яток радянської доби. Відділ культури Попельнастівської сільради Олександрійського району Кіровоградської області 1 травня уклав угоду з ФОПом Олексієм Попругою щодо ремонту пам’ятника вартістю 196,6 тис. грн. Монумент присвячений радянським танкістам. Також 1 травня відділ уклав угоду на ремонт братської могили радянських воїнів у селі Михайлівка.

Привласнення на ремонті укриття. Перед судом постане директор приватного підприємства, якого обвинувачують у привласненні майна та у службовому підробленні. Слідство вважає, що очільник фірми привласнив 600 тисяч гривень на ремонті шкільного укриття комунального ліцею у Гайвороні.

Довгобуд. На Кіровоградщині з часів Порошенка не можуть відремонтувати школу. Департамент капбудівництва Кіровоградської ОВА 23 квітня уклав з ТОВ «Кропспецтранс» угоду вартістю 4 млн 937 тис. грн щодо реконструкції школи у селищі Нова Прага Олександрійського району. Роботи на цьому об’єкті розпочали ще у 2017 році, а у 2020 році він перейшов у «Велике будівництво». Відтоді на Новопразьке НВО витратили понад 30 млн грн. Зараз на реконструкцію знову додають грошей.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір