Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Держава виділила понад два мільярди на будівництво укриттів у школах: Скільки отримають Миколаївщина, Одещина та Херсонщина

Комісія Міністерства освіти та науки України погодила проєкти будівництва та ремонту укриттів для шкіл у восьми регіонах, які профінансують коштом державних субвенцій. Серед регіонів, які отримають гроші — Миколаївська, Одеська та Херсонська області. 

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки України. Так, комісія МОН відібрала 50 проєктів фінансування укриттів із запропонованих громадами. Сховища побудують у восьми прифронтових та прикордонних областях. Загальна вартість цих проєктів становить 2,19 мільярда гривень. 

У відібраних є і південні області. Зокрема для Миколаївського регіону погодили будівництво трьох укриттів та ремонт чотирьох захисних і протирадіаційних споруд. На Херсонщині із держбюджету профінансують будівництво трьох захисних споруд та капітальний ремонт одного підвального приміщення. В Одеській області збудують три споруди подвійного призначення та виділять кошти на ремонт однієї захисної споруди. 

Ремонт та будівництво укриттів для шкіл у цих регіонах дадуть змогу дітям вийти на очну або змішану форму навчання. Загалом з держбюджету на 2024 рік виділили субвенцію для тих областей, де більшість шкіл працюють за дистанційною та змішаною формою навчання. Зокрема для Миколаївської області ця сума становить 200 мільйонів гривень, стільки ж для Херсонської, і 150 мільйонів гривень виділили для Одеської області із державного бюджету. 

Ці регіони потребують першочергового фінансування, адже сотні тисяч дітей не можуть повернутися до очного навчання через брак укриттів.

Читайте також: Фігуранту корупційних справ довірили облаштувати шкільне укриття в Одесі

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір