Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Фігуранту корупційних справ довірили облаштувати шкільне укриття в Одесі

Одеські чиновники заплатять понад 2,25 мільйона гривень за капітальний ремонт підвалу та влаштування укриття для учнів Одеського ліцею №71. Роботи довірили виконувати ТОВ «ОПЕНМЕН СТРОНГ» Олексія Лагуткіна – фігуранту щонайменше пʼяти кримінальних проваджень про розкрадання бюджетних коштів.

Про це повідомляє  «Антикорупційний вимір» з посиланням на Prozorro.

Центр фінансування закладів освіти Пересипського району міста Одеси уклав угоду з капітального ремонту підвального приміщення з влаштуванням споруди цивільного захисту (споруди подвійного призначення) для Одеського ліцею №71 на вулиці Паустовського, 17-А. Роботи мають бути виконані до 25 грудня 2024 року.

Закупівлю вартістю понад 2,25 мільйона гривень провели без тендеру та використання електронної системи. Тобто підрядника чиновники обирали на власний розсуд. В результаті підряд віддали ТОВ «ОПЕНМЕН СТРОНГ», зареєстрованій в Києві у червні 2023 року. За даними аналітичної платформи YouControl, фірмою володіє та керує донеччанин Олексій Лагуткін. 

Кілька тижнів тому ТОВ «ОПЕНМЕН СТРОНГ» без конкуренції також отримала підряд з капітального ремонту укриття для вихованців ясел-садка №103 на вулиці Шишкіна, 46. Вартість робіт склала майже 3,15 мільйона гривень.

Наприкінці минулого року «Антикорупційний вимір» писав про те, що Олексій Лагуткін придбав низку «чистих» компаній. Одна з таких його фірм під назвою ТОВ «Анфаронс» та отримала підряди з капремонту укриття для ясел-садка № 283 та поточного ремонту і благоустрою ясел-садка № 278 в Київському районі Одеси.

Нагадаємо, Олексій Лагуткін був обвинувачуваним в справі НАБУ про розкрадання 21,36 мільйона гривень спільно з колишніми посадовцями Адміністрації морських портів. Але його частину справи закрили через те, що сплинув строк давності.

Крім того, у 2020 році одеські правоохоронці відкрили дві справи про розкрадання грошей компанією ТОВ «Укрбудконстракшн» на реконструкції спортивних майданчиків та опорної школи у Великій Михайлівці. У 2021 році цю ж фірму згадували у кримінальному провадженні щодо розкрадання грошей на ремонті їдальні одеської школи №27, а у 2022 – на реконструкції дитсадка №9 «Голубок» в селі Нерубайське.

Крім вищезазначених фірм, Лагуткін мав відношення до ТОВ «Логос УА», ТОВ «Інстал Констракшн», ТОВ «Логос Техфлот» та ТОВ «Укрбудконстракшн».

Читайте також: Підрядник з Одещини в міжнародному розшуку: втік за кордон через обвинувачення в розкраданнях

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір