Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Фігурант корупційних справ робитиме ремонти укриттів в дитсадках Одеси

Освітяни Київського району Одеси без проведення відкритих торгів довірили ремонти укриттів в дитячих садках фігуранту щонайменше пʼяти кримінальних проваджень про розкрадання бюджетних коштів. 

КУ «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Київського району м. Одеси» уклав три угоди на 4,89 мільйона гривень з новоствореною фірмою ТОВ «Анфаронс». Зокрема, без проведення конкурентних торгів і взагалі без використання електронної системи закупівель компанії віддали підряди з:

За даними аналітичної платформи YouControl ТОВ «Анфаронс» наприкінці жовтня придбав фігурант низки кримінальних справ про розкрадання Олексій Лагуткін. Нещодавно «Антикорупційний вимір» писав про те, що Лагуткін купив «чисту» фірму та одразу отримав підряд з ремонту укриття під Одесою.

Нагадаємо, Олексій Лагуткін був обвинувачуваним в справі НАБУ про розкрадання 21,36 мільйона гривень спільно з колишніми посадовцями Адміністрації морських портів. Але його частину справи закрили через те, що сплинув строк давності.

Крім того, у 2020 році одеські правоохоронці відкрили дві справи про розкрадання грошей компанією ТОВ «Укрбудконстракшн» на реконструкції спортивних майданчиків та опорної школи у Великій Михайлівці. У 2021 році цю ж фірму запідозрили у розкраданні грошей на ремонті їдальні одеської школи №27, а у 2022 – на реконструкції дитсадка №9 «Голубок» в селі Нерубайське.

Отже, чиновники Одеської міськради довірили питання безпеки маленьких одеситів бізнесмену, який «активізувався» після зняття арешту з  майна та закриття одного з кримінальних проваджень. 

Цікаво, що у жовтні вже проводилися закупівлі капремонту укриття та поточного ремонту і благоустрою ясел-садка № 278 на проспекті Небесної Сотні, 16А. Але чомусь угоди, вже підписані з іншим підрядником раптово розірвали «за згодою сторін».  

Чому попередній підрядник, ТОВ «АЛДМІ БІЛДІНГ»,  так легко погодився розірвати угоди й віддати роботу іншій фірмі, пояснює ім’я керівниці і власниці фірми — Олена Лагуткіна. Вона придбала фірму наприкінці квітня поточного року. 

Пані Лагуткіна зареєстрована наразі в Одеській області, але вона, як і Олексій Лагуткін, з Донеччини. Раніше, як ФОП, надавала там послуги перукарень та салонів краси. Щодо її майна розглядалася справа в Апеляційній палаті ВАКС. 

Читайте також: Прокуратура оскаржує виправдальний вирок Наталії Крупиці та Галіба Асадова у корупційній справі 

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір