Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі укриття дитсадка ремонтує фірма-фігурант справи про розкрадання на безпеці дітей

Убезпечити вихованців одеського дитсадка №195 доручили фігуранту справи про розкрадання коштів на шкільному укритті. Чиновники Одеської міськради вчергове довірили ремонтувати та облаштовувати захисну споруду фірмі з кримінальним «шлейфом».

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на закупівлю.

Центр фінансування закладів освіти Хаджибейського району Одеси замовив ремонт захисної споруди для вихованців ясел-садка №195 за майже 1,5 мільйона гривень. Дошкільний навчальний заклад знаходиться за адресою на вулиці Космонавтів 29/4. Роботи в ньому мають бути завершені до кінця 2024 року.

Підряд віддали фірмі, яка фігурує в кримінальному провадженні про розкрадання коштів на ремонті укриття в школі та систематичні «відкати» чиновникам Одеської міськради. Йдеться про ТОВ «Укрсервісгруп». За даними аналітичної платформи YouControl, наразі директором в ній значиться Володимир Недомовний. Власник компанії – Григорій Скуратовський з села Мостове, що у Вознесенському районі Миколаївщини. Фірма значиться за адресою масової реєстрації на Дальницькій, 25 в Одесі. Раніше власниками ТОВ «Укрсервісгруп» були Сергій Куртєєв та Віталій Рублев. До них Валентина Каніковська з Олегом Григорʼєвим.

За даними Clarity Project, ТОВ «Укрсервісгруп» фігурує в кримінальному провадженні про привласнення грошей на ремонті та облаштуванні укриття в Одеській гімназії №77 на вулиці Транспортна, 12. Роботи замовляв Центр фінансування закладів освіти Приморського району. Чиновники перерахували фірмі з бюджету повну вартість робіт та на папері підтвердили, що все було виконано. Однак це не відповідало дійсності, йдеться в матеріалах справи.

«Проведеними заходами встановлено, що роботи по ремонту на початковому етапі та не відповідають актам виконаних робіт», – вказують правоохоронці в матеріалах кримінального провадження.

Згадувалися у справі і відкати.

«Встановлено, що вищезазначені службові особи Одеської міської ради та підконтрольних комунальних установ на систематичній основі отримують грошову винагороду у вигляді відсотків від суми укладених договорів від осіб, що мають комерційні інтереси в будівельній сфері, шляхом лобіювання інтересів підконтрольних їм суб’єктів господарської діяльності при проведенні тендерних процедур. В свою чергу суб’єкти господарської діяльності при виконанні будівельних робіт умисно завищують обсяги виконаних будівельних робіт та їх вартість, як наслідок державі в особі територіальної громади м. Одеси завдано збитків у великих розмірах», – зазначено в одній з ухвал.

Загалом ТОВ «Укрсервісгруп» з 2016 року отримала 88 підрядів на 60,83 мільйона гривень від бюджетних установ Одещини. Найбільше фірму полюбляють співробітники Центру фінансування закладів освіти Хаджибейського району Одеси. Вони уклали з «Укрсервісгруп» вже 68 угод на 44,15 мільйона гривень.

Нещодавно фірма отримала підряди на ремонт захисних споруд в Одеському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою (Профспілкова, 9), Дитячому садку № 235 (Шота Руставелі, 23), Одеському ліцеї № 130 (Миколи Аркаса, 56), ОЗОШ № 20 І-ІІІ (Героїв Крут, 48) та в Одеському ліцеї №10 (Десятого квітня, 22).

Читайте також: На Одещині депутат від Слуг Народу заробляє мільйони на наслідках російської агресії

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір