Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

За мільйон доларів «відмазав» 138 ухилянтів: Затримали посадовця Приморського військкомату в Одесі

Посадовця Приморського ТЦК підозрюють в організації масштабної схеми заробітку на військовозобов’язаних, які хотіли ухилитись від служби. Слідство вважає, що з липня 2023 року начальник відділу втручався в базу «Оберіг», підробивши дані таким чином, що 138 військовозобов’язаних стали непридатними до служби.

Як повідомляє Державне бюро розслідувань, з липня 2023 року начальник відділу Приморського ТЦК міг заробити на ухилянтах щонайменше мільйон доларів. Слідчі вважають, що за винагороду від 4,5 до 7 тисяч доларів посадовець військкомату у електронній базі «Оберіг» редагував дані щодо військовозобов’язаних. Таким чином 138 чоловіків фіктивно стали непридатними до служби. 

ДБР повідомляє, що вже встановило всіх людей, які встигли ухилитись від служби за цією схемою. Ті, які не встигли виїхати з країни, доставлені до військкомату для оновлення даних. Посадовцю ж повідомили про підозру у несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем. Надалі йому мають обрати запобіжний захід та відсторонити від посади. 

Слідчі ДБР також провели 14 обшуків і повідомляють, що встановили всіх, хто причетний до цієї схеми.

Читайте також: Справу офіцера Приморського військкомату, з організації схеми виїзду ухилянтів за кордон, розглянуть у суді

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір