Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Депутата Одеської міськради та трьох спільників підозрюють у заволодінні приміщеннями в центрі міста вартістю в 10 мільйонів

Депутата Одеської міської ради та трьох співучасників підозрюють в організації незаконної схеми збагачення на комунальній нерухомості. Їм висувають звинувачення у фальсифікації документів, шахрайському заволодінні комунальним майном та його легалізації.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. Депутат Одеської міської ради був членом постійної комісії з комунальної власності. Слідство вважає, що він разом зі знайомим адвокатом та ще двома виконавцями займався незаконним збагаченням через оборудки з нерухомістю. 

Зокрема підозрювані орендували через підконтрольні громадські організації та підприємства приміщення на першому та другому поверхах в центрі Одеси, що належали громаді. Надалі, як встановили правоохоронці, ці приміщення викуповували на не конкурентній основі. 

Після цього площу придбаних приміщень збільшували за рахунок горищ і підвалів, й реєстрували на підставних осіб за допомогою фальшивих документів. Таким чином комунальні приміщення переобладнали в житлові квартири й продавали людям, які не знали про походження цієї нерухомості. 

За версією прокурорів, за цією схемою підозрювані заволоділи трьома об’єктами нерухомості в центрі Одеси, завдавши збитків громаді на понад 10 мільйонів гривень. Прокуратура розслідує інші випадки незаконної діяльності чотирьох спільників. 

Депутату міськради, адвокату-співорганізатору та ще двом виконавцям схеми повідомили про підозри. Депутата, якого вважають організатором схеми, мають оголосити в розшук та отримати дозвіл суду на його затримання й відправлення до СІЗО. Іншим трьом підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За інформацією «Центру публічних розслідувань», йдеться про депутата Олександра Матвєєва із партії одеського мера Геннадія Труханова «Довіряй ділам».

Читайте також:Вимагав хабаря у 120 тисяч: НАБУ завершило розслідування стосовно депутата Одеської облради від “Довіряй ділам”

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір