Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Вимагав хабаря у 120 тисяч: НАБУ завершило розслідування стосовно депутата Одеської облради від “Довіряй ділам”

НАБУ і САП завершили розслідування стосовно соратника одеського мера — депутата Одеської обласної ради від партії “Довіряй ділам” Дмитра Чапіра. Як повідомили в НАБУ, стороні захисту відкрили матеріали справи для ознайомлення. 

Зазначається, що дії депутата і голови однієї з постійних комісій облради кваліфіковані за ч.3 ст.368 КК України. За даними слідства, посадовець вимагав та одержав у директора лікарні неправомірну вигоду за неперешкоджання в діяльності підприємства, а також за «гарантію» залишення на посаді.

Раніше повідомлялося, що депутата затримали «на гарячому», під час одержання неправомірної вигоди у 120 тис. грн. Тоді ж, у червні, стало відомо, що мова йде про депутата від партії “Довіряй Ділам” Дмитра Чапіра, який був головою постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики облради. 9 червня йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внести понад 992 тисячі гривень застави.

За даними Chesno.org, Дмитро Чапіра був помічником нардепа Олександра Пресмана, колишнього регіонала та “гречкосія”. А у 2010 році був обраний до Біляївської районної ради від проросійської партії “Родина”. Партія була заборонена за ініціативою СБУ.  

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір