Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одеській митниці пройшли обшуки, — Бюро економічної безпеки

Пресслужба Бюро економічної безпеки повідомила про обшуки на Одеській митниці. Журналісти дізналися, що це пов’язано зі справою про експорт нелегального зерна. 

Про це повідомляє видання «РБК-Україна», посилаючись на власні джерела у правоохоронних органах. «РБК-Україна» зазначають, що в обід 30 травня Бюро економічної безпеки проводило обшуки на Одеській митниці й на митних постах. В ході обшуків працівники БЕБ вилучили пов’язані з експортом документи та службову документацію митниці. 

Також журналістам повідомили, що детективи Бюро економічної безпеки вручають підозри та клопотання про тримання під вартою працівникам митниці, яких вважають причетними до схем експорту нелегального зерна. У «РБК-Україна» стверджують про чотирьох службовців митниці, що вже отримали підозри. 

«Антикорупційному виміру» підтвердили факт обшуків на Одеській митниці в пресслужбі Територіального управління БЕБ в Одеській області. Подробиці там поки не розголошують.

Нагадаємо, у квітні 2024 року керівника митного посту на Одещині та двох чиновників митниці затримали за підозрою у вимаганні хабарів від імпортерів зерна. Ці затримання були частиною більшої операції правоохоронців, в межах якої, за повідомленням СБУ, ліквідовані корупційні схеми, що діяли на митницях Київської, Рівненської та Одеської областей.

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що посадовців Держспоживслужби в Одесі та Запоріжжі викрили на масштабній схемі поборів з експортерів зерна.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір