Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Херсонщини: завищення обсягів на ремонті аеропорту та справи колаборантів

Останній тиждень травня на Херсонщині був щедрим на підозри та виклики до судів колаборантів, але і без звичної корупції не обійшлось. «Антикорупційний вимір» розповідає, що цікавого відбулося.

Поліція Херсонської області оголосила підозру в привласненні майна та службовому підробленні миколаївському підприємцю, який ремонтував злітно-посадкову смугу аеропорту «Херсон». Загалом ремонт херсонського аеропорту — це дуже давня і коштовна для бюджету історія, яка завершилась з масштабним вторгненням Росії  повним знищенням аеропорту. Втім, тривають слідчі дії щодо різних порушень під час процедур ремонту та реконструкції аеропорту, зокрема і про завищення обсягів асфальтобетону в документах у порівнянні з реальною кількістю. Йдеться про можливе привласнення 400 тисяч бюджетних гривень. Більше про це ось тут.

Чергова підозра у колабораціонізмі — цього разу йдеться про херсонську інженерку-проєктувальницю Оксану Литвінову, якій, ймовірно, мало було великих обсягів замовлень від українських чиновників до 2022 року, вона очолила архітектурний відділ в окупантів в Херсоні. Про це читайте ось тут.  

Колеги з видання «Інтент» повідомили про те, що підозру отримала мешканка Херсонщини, яка очолила окупаційне підприємство «Водограй» у Білозерці, а Голова селищної ради на Херсонщині організував будівельно-монтажні роботи на блокпостах окупантів. У березні 2022 році він погодився очолити окупаційну адміністрацію селища Лазурне (Скадовський район Херсонської області).

Також у суді чекають на херсонського зрадника і багаторічного поплічника проросійських херсонських сил Геннадія Шелестенка. Про це повідомляв Офіс Генпрокурора. Про нього та сили, які він підтримував, «Антикорупційний вимір» писав раніше.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір