Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Затримання хабарників, підозрілі депутати та цікаві судові справи: Антикорупційний огляд Одещини

Минулий тиждень на Одещині був насиченим подіями, пов’язаними з корупцією. Правоохоронці затримували хабарників, вручали підозри, направляли справи до суду, проводили обшуки, АМКУ штрафував, журналісти знаходили подаровані чиновниками депутатським фірмам підряди. 

Євген Борисов і нові «рятівники» ухилянтів 

Цікаві події розгорталися навколо одеського ексвоєнкома Євгена Борисова. Спочатку його заарештували одразу після того, як він вийшов із СІЗО під заставу у 12 мільйонів гривень. Правоохоронці отримали інформацію про наміри підозрюваного переховуватись від слідства, а також вручили йому нову підозру. Згодом стало відомо, що прокурори завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо незаконного збагачення колишнього очільника Одеського обласного ТЦК. Його судитимуть у Печерському районному суді Києва.

Тим часом посадовця Одеського ТЦК, підозрюваного у втручанні у базу «Оберіг», відправили до СІЗО. ДБР вважає, що  за винагороду від 4,5 до 7 тисяч доларів посадовець військкомату у електронній базі «Оберіг» редагував дані щодо військовозобов’язаних. Таким чином 138 чоловіків фіктивно стали непридатними до служби. На думку слідчих, посадовець на ухилянтах «заробив» мільйон доларів

В Одесі завідувачку амбулаторії та трьох медиків також підозрюють в підробці документів для ухилянтів. Медикам Центру первинної медико-санітарної допомоги в Одесі повідомили про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ й у підробленні документів військовозобов’язаних. Організаторкою схеми вважають завідувачку міської амбулаторії. 

Підозрілі депутати, ексчиновники та махінації з нерухомістю 

Депутата Одеської міської ради та трьох співучасників підозрюють в організації незаконної схеми збагачення на комунальній нерухомості. Їм висувають звинувачення у фальсифікації документів, шахрайському заволодінні комунальним майном та його легалізації. За інформацією «Центру публічних розслідувань», йдеться про депутата Олександра Матвєєва із партії одеського мера Геннадія Труханова «Довіряй ділам». Як працювала схема — читайте тут.

А в Ізмаїлі чиновники віддали депутату від Слуг підряд на майже 24 мільйони. Управління ЖКГ Ізмаїльської міської ради заплатить 23,8 мільйона гривень за поточний ремонт дороги фірмі ТОВ «Евродор» депутата Геворга Авєтісяна. Чиновники провели відкриті торги з особливостями. Тобто тендер, який відбувається навіть за участі однієї фірми. Тож конкурентів у «Евродора» не було.

Не тільки депутатські фірми полюбляють чиновники на Одещині бачити виконавцями мільйонних підрядів. Управління капітального будівництва Одеської міської ради заплатить майже 68 мільйонів гривень за ​​ремонт будівлі та благоустрій території школи №12 в Одесі ТОВ «Інж-Строй». Фірма належить ексначальнику відділу ЖКГ Овідіопольської райдержадміністрації Броніславу Цуркану. 

Обшуки на митниці 

 Минулого тижня пресслужба Бюро економічної безпеки повідомила про обшуки на Одеській митниці. Журналісти дізналися, що це пов’язано зі справою про експорт нелегального зерна. Пізніше стало відомо про подробиці справи. Детективи БЕБ провели обшуки й повідомили підозри п’ятьом чинним та колишнім працівникам Одеської митниці. Їх вважають причетними до схеми ухилення від сплати податків компанією, що займається експортом соняшникових культур.

Штраф 

Антимонопольний комітет оштрафував на майже 200 тисяч гривень товариства «КРЕІН ЮКРЕІН», «КАВАСАН» і «КРАНИ УКРАЇНИ» за змову на торгах, що стосувались придбання запчастин та автокрана для Одеського морського порту.

Підозри

Державного виконавця в Одесі затримали за підозрою у зловживанні впливом. Слідчі вважають, що він вимагав та отримав хабар від одеситки за те, щоб домовитись з головним спеціалістом Державної виконавчої служби про закриття провадження щодо боргів жінки.  

Також підозру отримав посадовець військової частини на Одещині, через якого бійці не отримали понад 4 мільйони виплат. Посадовець нібито не помітив, як бухгалтер військової частини перераховував гроші бійців собі на рахунок. Щодо бухгалтера подали позов щодо відшкодування коштів. 

Справа про переплату на закупівлі дійшла до суду 

До суду передали справу начальниці відділу публічних закупівель комунальної  установи Одеської міської ради. Її звинувачують у службовій недбалості, що призвела до переплати 300 тисяч бюджетних гривень на придбанні стійок для дорожніх знаків.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір