Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Подробиці обшуків на Одеській митниці: Підозри у зловживанні отримали п’ятеро працівників

Детективи Бюро економічної безпеки провели обшуки й повідомили підозри п’ятьом чинним та колишнім працівникам Одеської митниці. Їх вважають причетними до схеми ухилення від сплати податків компанією, що займається експортом соняшникових культур.

Так, 30 травня стало відомо, що детективи БЕБ проводять обшуки на Одеській митниці. Пізніше Бюро економічної безпеки повідомило, що слідчі дії стосуються службових та колишніх працівників митниці. Детективи встановили, що вони видавали компанії-експортеру сертифікати щодо походження сільськогосподарської продукції на основі підроблених документів.

Надалі цей сертифікат давав змогу експортеру вивезти з країни продукцію, уникнувши сплати податків. Крім цього, документи зменшували експортне мито для підприємства з 10% до 3,6 % та 2,7%. 

Слідчі встановили, що через дії службовців митниці державний бюджет зазнав 13 мільйонів гривень збитків. Підозри у зловживанні службовим становищем отримали п’ятеро колишніх та чинних працівників Одеської митниці. 

Нагадаємо, у квітні 2024 року керівника митного посту на Одещині та двох чиновників митниці затримали за підозрою у вимаганні хабарів від імпортерів зерна. Ці затримання були частиною більшої операції правоохоронців, в межах якої, за повідомленням СБУ, ліквідовані корупційні схеми, що діяли на митницях Київської, Рівненської та Одеської областей.

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що посадовців Держспоживслужби в Одесі та Запоріжжі викрили на масштабній схемі поборів з експортерів зерна.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір