Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Маєток для начальника замість бойових виїздів: Командувач «Півдня» отримав підозру за використання бійців на будівництві

Командувачу регіонального управління сил територіальної оборони «Південь», що на Одещині, повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень. ДБР вважає, що з 2023-го року він залучав бійців до будівництва свого маєтку.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань. Правоохоронці вважають, що командувач «Півдня» змушував підлеглих будувати йому приватний будинок. Зокрема слідство встановило, що троє військовослужбовців працювали на будівництві ще з 2023 року. Понад рік вони будували маєток для начальника, отримуючи, крім зарплати військовослужбовців, доплати нібито за бойові виїзди на передову.

Відео: ДБР

Командувач отримав підозру у перевищенні службових повноважень, що заподіяло істотну шкоду. Йому загрожує позбавлення волі до 12 років. 

Відео: ДБР

Зазначимо, наразі посаду Командувача регіонального управління сил територіальної оборони «Південь» обіймає полковник Станіслав Ярмола.
Нагадаємо, у серпні 2023 року схожий випадок виявили на Одещині. Тоді заступник командира однієї з військових частин нібито змусив підлеглих будувати маєток для його тещі. Зараз ця справа розглядається у суді.

Фото: ДБР

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

  1. […] Та суд призначив підозрюваному лише заставу у 2 мільйони гривень. Наразі сторона обвинувачення готує апеляцію на це рішення. Нагадаємо, 3 червня цього року командувачу регіонального управління сил територіальної оборони «Південь» повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень.  […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір