Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Підозру оголосили ексчиновнику з Херсонщини: він разом із дружиною працює на росіян

Сергію Ротоносу, колишньому очільнику обласної комунальної установи «Спорт для всіх» з Херсонщини, оголосили підозру за  ч. 5 ст. 111-1: добровільне зайняття громадянином України посад, пов’язаних з виконанням організаційно розпорядчих функцій в окупаційній адміністрації держави-агресора. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на Офіс Генпрокурора.

У чому звинувачують Сергія Ротоноса

Правоохоронці повідомляють, що Ротонос погодився на пропозицію представників окупаційної адміністрації держави-агресора, та не пізніше 06.03.2023 добровільно обійняв посаду, пов’язану з виконанням організаційно розпорядчих функцій в окупаційній адміністрації держави-агресора. Йдеться про посаду «исполняющего обязаности заместителя министра молодежной политики и спорта военно-гражданской администрации Херсонской области», яка розташовувалась за адресою: м. Херсон, пр. Ушакова, 42 і 47, та не пізніше 12.12.2023 посаду — «исполняющего обязаности министра молодежной политики и спорта военно-гражданской администрации Херсонской области».

Перебуваючи на зазначених посадах, Сергій Ротонос надавав  представникам держави-агресора та її збройним силам допомогу  в утвердженні окупаційної влади на території міста Херсон та Херсонської області, переконання мешканців окупованої території у втраті законною українською владою будь-якого контролю над цими територіями та створення в них хибного уявлення незворотного і стабільного існування влади рф, здійснював загальне керівництво діяльністю «Министерства молодежной политики и спорта» згідно з законодавством російської федерації, представляв інтереси «Министерства» у федеральних органах виконавчої та державної влади Херсонської області, організовував реалізацію державних програм російської федерації в сфері молодіжної політики, розвитку культури і спорту в Херсонській області, організовував та брав участь в офіційних спортивних заходах, проводив конференції та наради щодо приведення документів установ фізичної культури та спорту Херсонської області у відповідність до законодавства російської федерації та збільшення штату працівників спортивних установ тощо. 

Чим займався Ротонос до окупації

Сергій Ротонос з 2018 року очолював комунальну установу «Спорт для всіх» Херсонської обласної ради. Офіційне керівництво там змінилось після втечі Ротоноса на окупований лівий берег Херсонщини.

До окупації і перші місяці 2022 року Сергій Ротонос не виявляв жодних ознак бажання працювати на росіян. Про його зраду стало відомо вже з окупаційних медіа. 

Остання декларація Ротонса — за 2021 рік. Подавав він її, до речі, вже в окупованому росіянами Херсоні: 27 березня 2022 року. Тоді він навіть переховувався від росіян. За декларацією, Ротонос працював у «Спорті для всіх» і викладав у Херсонському державному університеті.

Дружина Ротоноса – Тетяна Гусар – також працює на окупантів: під керівництвом чоловіка. Раніше працювала у спортивній школі «Кристал» та зокрема – в одній із комісій під час виборів Президента 2019 року. 

Читайте також: На Херсонщині після розголосу скасували конкурс ескізів в’їзного знаку в область

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір