Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У держзраді підозрюють депутата Херсонської міськради, який очолював КП «Херсонелектротранс»

Депутат Херсонської міської ради від забороненої в Україні політичної партії «ОПЗЖ» Ігор Житченко під час окупації Херсона перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з окупаційною владою. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на Херсонську обласну прокуратуру.

Правоохоронці повідомляють, що Житченко забезпечив перереєстрацію очолюваного ним КП «Херсонелектротранс» за законодавством рф. Також організував отримання працівниками підприємства зарплати у рублях. Продовжуючи діяти в інтересах загарбників, розпорядився розмістити у громадському транспорті агітаційно-пропагандистські плакати, які серед іншого містили заклики до отримання місцевими мешканцями громадянства рф.

Ігорю Житченку заочно повідомили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України) — текст підозри оприлюднили на сайті Офісу Генерального прокурора.

Про те, що Житченко зареєстрували як директора російського двійника «Херсонелектротранс», стало відомо наприкінці грудня 2022 року з даних російського реєстру. 

В публічному полі Житченко не з’являвся. Відповідно до декларації за 2020 рік, у Житченка є будинок в Олешках – це місто на лівобережжі Херсонщини перебуває в окупації росіян з лютого 2022 року. Це також місто, яке найбільше постраждало від підриву росіянами Каховської ГЕС. Після деокупації Херсона 11 листопада 2022 року за непідтвердженою інформацією Житченко перебував саме там. Де він зараз, невідомо. 

 Ігор Житченко — чинний депутат Херсонської міської ради від ОПЗЖ, до цього був депутатом Олешківської міської ради від ОПЗЖ. Під час президентських виборів 2019 року був довіреною особою від кандидата у Президенти Юрія Бойка за ТВО 186 та був 119-м номером у списку на вибори народних депутатів від ОПЗЖ у 2019 році. У цьому самому списку зрадник Віталій Булюк був 117-м, Єгор Устинов (колишній очільник «Херсонелектротранс» та колишній заступник Голови Херсонської облради, який нині у Швейцарії) — 49-м, Лада Рибалка — 97-ю, Михайло Жаров — 106-м, Андрій Клочко — 115-м.

Житченко на «Електротрансі» був багаторічним заступником Устинова, а згодом очолив підприємство.

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що Житченко боргує банку 117 тисяч гривень.

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір