Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Правоохоронці розслідують справу щодо фіктивних працівників підстанції екстреної медичної допомоги

 Двох посадових осіб п’ятої підстанції екстреної медичної допомоги, структурного підрозділу одного з КНП Одеської обласної ради,  підозрюють в тому, що вони фіктивно працевлаштували фельдшера та лікаря. За даними слідства, посадовці змовилися з двома працівниками, оформили їх на посади фельдшера і лікаря, дозволивши їм не ходити на роботу, а нарахованою зарплатою «ділитися». Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».     

За даними судової ухвали, правоохоронці розслідують справу з жовтня минулого року. Вони вважають, що в липні 2023 року двоє посадовців зпоміж керівництва п`ятою підстанцією екстреної медичної допомоги вирішили привласнити бюджетні кошти. 

Особисто знаючи всіх працівників п`ятої підстанції екстреної медичної допомоги ці двоє посадовців, на думку слідчих, залучили до свого плану двох підлеглих працівників, яким пояснили, що вони можуть фактично не виходити на роботу та не виконувати свої функціональні обов`язки, за це їм буде нараховуватись робочий стаж та заробітна плата. При цьому частину грошових коштів отриманих на свої банківські рахунки вони повинні віддавати посадовцям. 

Цих працівників оформили на посади фельдшера з медицини невідкладних станів та лікаря з медицини невідкладних станів. Після цього посадові особи на думку правоохоронців щомісячно вносили завідомо недостовірні відомості про години відпрацьовані фіктивними працівниками. Всього зарплат фіктивним працівникам встигли перерахувати на суму 212 619,75 гривні.

Правоохоронці призначили експертизи та запросили в суду доступ до речей та документів. Суд дозвіл надав.  

Читайте такожЧиновників з Одещини підозрюють в розтраті на створенні хабу для ветеранів війни та членів їхніх родин

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір