Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Херсонщини: чергова порція колаборантів, річниця підриву Каховської ГЕС та справа про розтрату в суді

Тиждень, що минув, вчергове прикував увагу до трагедії підриву росіянами Каховської ГЕС: це сталось 6 червня 2023 року. Тому багато говорили саме про це, але не минуло і без новин про корупцію та колаборантів. Редакція підготувала ТОП таких новин з Херсонщини.

Про Каховську ГЕС: «Антикорупційний вимір» зібрав інформацію про збитки і наслідки підриву греблі. Ось тут більше про те, якого лиха заподіяла росія.

На цьому тижні правоохоронці оголосили дві доволі очікувані підозри: ексдиректору КП «Херсонелектротранс» Ігорю Житченку та екскерівнику обласної комунальної установи «Спорт для всіх» Сергію Ротоносу. Якщо перший публічно не з’являється, але росіяни зареєстрували на нього окупаційний клон «Херсонелектротрансу», то Ротонос веде доволі активне публічне життя – до окупації він був набагато скромнішим і менш публічним.

Тим часом Вища рада правосуддя нарешті ухвалила рішення про звільнення судді Херсонського окружного адміністративного суду Сергія Варняка, який вже давно отримує російську пенсію.  

Національне антикорупційне бюро завершило досудове розслідування у справі заволодіння 7,7 мільйонами гривень на обстеженні об’єктів інфраструктури у Херсоні, які зазнали пошкоджень внаслідок атак російських військ. Журналісти «Антикорупційного виміру» писали, що йдеться про директорку Департаменту розвитку територій Херсонської ОВА Світлану Васіну, власницю ТОВ «Будівельні технології Південь» Марину Балан та директора цієї ж компанії Валентина Балана. Більше про цю історію ось тут.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір