Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Мустафа Найєм та його заступники написали заяви про звільнення з Агенства відновлення

Мустафа Найєм вирішив піти з посади голови Державного агентства відновлення. Він зазначив, що рішення прийняв самостійно через системні перешкоджання та створення штучних перешкод у діяльності. 

Про це Мустафа Найєм повідомив на своїй сторінці у Facebook. Сьогодні, 10 червня, він написав заяву про звільнення з посади голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. Він виконуватиме свої обов’язки, доки Кабмін не погодить його звільнення.

Глава Держагентства написав у пості, що починаючи з листопада 2023 року його команда почала стикатись з постійною протидією та спротивом, які заважають ефективно виконувати свої повноваження.

«Нам повністю скасували бюджет на проекти з відновлення та утримання доріг. (…) Нас почали «кошмарити» бюрократією, коли документи на оплату захисних споруд, фортифікацій або відновлення погоджувалися в Уряді місяцями, поверталися по шість-вісім разів з безглуздими зауваженнями, затримувалися по декілька місяців, а деякі не погоджені й досі», — розповідає про проблеми в Агентстві Мустафа Найєм. 

Він пояснює, що Кабінет Міністрів третій місяць не може погодити виплати 150 мільйонів євро запозиченої допомоги для критично важливих проєктів, зокрема і водогону та енергетики. 

Також Найєм пише, що з початку року команді Агентства відновлення суттєво знизили зарплату до 68%. 

«У нас не було космічних зарплат — старший спеціаліст Агентства отримував трохи більше 30 тисяч гривень, а зараз — 14. Внаслідок цього з початку року ми вже втратили 25% нашого колективу, про що я неодноразово писав листи Прем’єр-міністру України», — зазначає глава Держагенства. 

Сьогодні також заяву про звільнення написала заступниця Найєма Валерія Іванова, а два дні тому вирішив звільнитись Андрій Івко, перший заступник Голови Агентства відновлення. 

Нагадаємо,  Мустафу Найєма призначили головою Агентства відновлення за поданням Олександра Кубракова. 9 травня цього року Верховна Рада звільнила віцепрем’єр-міністра з відновлення України, міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова.

Читайте також: На відновлення Миколаєва на півроку виділили 280 мільйонів гривень

Більше публікацій Вікно ВідновленняБільше публікацій Вікно Відновлення »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір