Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Генерація і зрошування: Одещина представила свої проєкти на конференції з відновлення у Берліні

У Берліні проходить Міжнародна конференція з питань відновлення України. Серед інших громад, на заході представлена і Одещина з проєктами, які зможуть вирішити ряд проблем у регіоні. 

Про це з конференції повідомляє журналістка «Антикорупційного виміру». Захід у Берліні відбуватиметься протягом 11 та 12 червня. У межах конференції проходить форум громад. Різні міста України мають можливість на окремих стендах представити свої проєкти. 

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер, що також присутній на заході, розповів, які проєкти представляє Одещина. Перший, за його словами, стосується генерації. Йдеться про використання сонячної енергії як альтернативної системи енергозабезпечення. 

Інший проєкт, представлений на стенді, має за мету розповісти про переваги зрошення. Це спосіб подачі води на поля, що дуже актуальний для Одеського регіону. Адже, як пояснює очільник обладміністрації, на півдні високі температури й засуха призводять до низької врожайності. 

За допомогою зрошування, пояснив Кіпер, Одещина матиме можливість вдвічі збільшити врожайність. Шість тисяч гектар землі вже забезпечені зрошувальними системами за рахунок області. Олег Кіпер сподівається привернути до проблеми увагу партнерів й збільшити кількість полів, де буде встановлений така система. 

Щодо партнерств, голова Одеської ОВА розповів таке: 

«11 червня відбудеться підписання Меморандуму щодо підтримання Одеського регіону у відновленні. Україну представлятиме Кабінет Міністрів, а з боку Італії буде відповідний міністр. Після влучання в центр Одеси й в собор зокрема, італійська сторона виявила бажання взяти на себе шефство з відновлення регіону».

Читайте також: Одеський мер Труханов замість судового засідання по «Краяну» поїхав на конференцію у Берлін

Більше публікацій Вікно ВідновленняБільше публікацій Вікно Відновлення »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір