Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеський мер Труханов замість судового засідання по «Краяну» поїхав на конференцію у Берлін

На офіційній сторінці Одеської мерії відзвітували, що Мер Одеси Геннадій Труханов візьме участь у Міжнародній конференції з питань відновлення України. Вона відбувається у Берліні 11-12 червня. Однак, 12 червня у Вищому антикорупційному суді заплановане судове засідання за участі мера. 

На офіційній сторінці Одеської міської ради вказано, що Геннадій Труханов у Німеччині планує зустрітись з німецькими та японськими партнерами й обговорити їхню підтримку й відбудову Одеси. Конференція з відбудови Ukraine Recovery Conference проходитиме у Берліні 11-12 червня.

В цей час, 12 червня на 13:00 Вищий антикорупційний суд очікує Труханова на чергове засідання щодо розкрадання грошей на придбанні заводу «Краян». Очевидно одеський мер, який є обвинуваченим у даній справі, на засідання не з’явиться. 

Скрін: Вищий антикорупційний суд

Нагадаємо, перше засідання по суті щодо справи «Краяну» відбулось 10 січня 2024 року, після 2,5 років підготовчих засідань. Одеський міський голова серед обвинувачуваних у заволодінні коштами бюджету у сумі понад 92 мільйонів гривень. За версією слідства, Одеська мерія придала у комунальну власність приміщення адміністративного корпусу колишнього заводу «Краян» за вдвічі завищеною ціною. 3 жовтня 2018 року ця справа перебувала на розгляді в Малиновському районному суді Одеси.

4 липня 2019 року Малиновський районний суд оголосив виправдувальний вирок Одеському міському голові та іншим фігурантам. Прокурори САП подали апеляційну скаргу, і 11 лютого 2021 року ВАКС її задовольнив, скасувавши виправдувальний вирок та скерувавши справу на новий розгляд. 21 вересня 2023 року справу призначили до розгляду після 2,5 років підготовчого засідання.

Читайте також: Засідання по КРАЯНу перенесене – Труханов поїхав до Японії, проігнорувавши суд

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір