Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Кропивницький презентував на Берлінській конференції з відновлення проєкти будівництва житла та дитячу лікарню

Будівництво житла для переселенців та реконструкція дитячої лікарні – такі ключові проєкти, які презентувала влада Кропивницького на Міжнародній конференції з питань відновлення України.  Ukraine Recovery Conference – URC2024 проходить 11 – 12 червня у Берліні.  

Журналістка «Антикорупційного виміру» поспілкувалася з Олександром Мосіним, заступником кропивницького міського голови, який був присутній на конференції. Посадовець повідомив, що презентують для інвесторів три ключові проєкти.

«Це будівництво багатоквартирного будинку та реконструкція гуртожитку під малосімейне житло для внутрішньо переміщених осіб, а також ремонт дитячого лікувального центру», — розповів Олександр Мосін.

Саме ці проєкти вже пройшли відповідну експертизу. А в цілому влада міста підготувала понад 80 інвестиційних проєктів.

Як ідеться на порталі DREAM, який впроваджується Міністерством Відновлення, Агентством Відновлення та Проєктним офісом, проєкт реконструкції дитячої міської лікарні у Кропивницькому по вулиці Шевченка передбачає створення сучасного дитячого центру здоров’я відповідно до сучасних стандартів та дотримання вимог МОЗ та НСЗУ.

В рамках цього проєкту планується:

–    демонтаж та часткове перепланування приміщень без порушення несучої здатності конструкції демонтаж зовнішніх і внутрішніх дверей та вікон із заміною на енергозберігаючі;

–    заміну існуючої покрівлі з утепленням;

–    заміна двох пасажирських і одного лікарняного ліфтів;

–    виконання зовнішнього опорядження з утепленням;виконання опорядження всіх приміщень, які підлягають реконструкції;заміна мереж водопостачання, водовідведення, теплопостачання;

–    влаштування системи пожежного оповіщення, відеоспостереження, вентиляції;

–    проєктування системи централізованої подачі кисню.

Вартість проєкту складає 234 млн грн, термін реалізації – 31 місяць.

Другий презентований проєкт – реконструкція житлового будинку для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у селищі Нове Кропивницького.

Йдеться про 5-поверховий гуртожиток, що збудований у 70-х роках. Там планують облаштувати 105 смартквартир.

Бюджет проєкту – 167,4 млн грн, термін реалізації – 40 місяців.

Третій проєкт – нове будівництво багатоквартирного житлового будинку по вул. Генерала Жадова, 102 мікрорайон. Передбачається зведення 10-поверхового будинку на 70 квартир з підвалом для мешканців міста і тимчасово переміщених людей.

Бюджет проєкту – 160 млн грн. Проєкт з 2023 року в процесі реалізації.

Серед інших проєктів, які зазначені на презентаційних матеріалах Кропивницького: створення індустріальних парків для підприємств переробної промисловості, реконструкція системи теплопостачання Кропивницького шляхом будівництва 10 нових модульних котелень (теплових установок) та реконструкції теплових мереж на 5,8 км.

Окрім обласного центру участь в Конференції взяли представники влади Знам’янки, Олександрії, Приютівки, Смоліне.

Читайте також: Мустафа Найєм та його заступники написали заяви про звільнення з Агенства відновлення

Більше публікацій Вікно ВідновленняБільше публікацій Вікно Відновлення »
Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір