Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У ексголови Білгород-Дністровської райради НАЗК знайшло майже 60 «зайвих» мільйонів

Колишній голова Білгород-Дністровської районної ради Григорій Мельниченко не зміг пояснити походження своїх готівкових заощаджень. НАЗК провело перевірку його декларації за 2021 рік й встановило невідповідність на 59,6 мільйона гривень. 

Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції. Так, НАЗК закінчило перевірку декларації Мельниченка за 2021 рік, яку він подавав як голова Білгород-Дністровської райради. Агентство виявило неточні та недостовірні відомості.

Зокрема НАЗК вважає, що колишній голова райради не вказав, що від 11 листопада 2021 року став власником земельної ділянки за 167 тисяч гривень. Та найбільша сума неточностей стосується активів родини Мельниченка. Ексголова задекларував наявність 11 мільйонів гривень, 647 тисяч доларів та мільйона євро готівкових заощаджень.

Перевірка встановила, що з 1999 до 2021 року офіційний дохід родини Мельниченків склав 1,304 мільйона гривень. Ще 3,8 мільйона гривень родина отримала в якості поверненого боргу від ТОВ «Мельниченко» та ТОВ «Фортеця рибака». Порахувавши витрати сім’ї, зокрема прожитковий мінімум, витрати на придбання транспорту та інше, НАЗК встановило, що вони не могли заощадити активи, про які вказано в декларації.

Загальну сума неточностей у декларації оцінили в 59,6 мільйонів гривень. НАЗК вбачає в діях Мельниченка ознаки правопорушення за статтею про службове підроблення, про що направило відповідний висновок до правоохоронних органів. 

Читайте також: НАЗК перевіряє 37 фактів недостовірного декларування у посадовців з Одещини

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір