Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Генічеській судді, яка працює на росіян, оголосили підозру у державній зраді

Суддя Генічеського районного суду Херсонської області Юлія Берлімова отримала підозру у державній зраді та добровільному зайнятті посади у незаконних судових органах (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на Офіс Генпрокурора. Берлімову також очікували в Державному бюро розслідувань 13 — 15 травня, але вона не з’явилась, бо перебуває в окупованому Генічеську і намагається чинити там «правосуддя».

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що у липні 2023 року стало відомо, що Юлія Берлімова не лише залишилась в Генічеську після того, як рф незаконно захопила територію — вона ще й брала участь в конкурсі та хотіла стати головою незаконного суду, який формують російські окупанти в місті. Скоріш за все, вона той момент вже не здійснювала правосуддя в Україні, проте лишалась чинною суддею. 

У росіян Берлімова хотіла очолити районний суд, проте не змогла: за повідомленнями тамтешніх «медіа», чоловіка Берлімової начебто притягували до відповідальності за хабар. Це було в липні 2023 року.

У жовтні 2023-го Берлімова знову спробувала очолити окупаційний суд – тепер вже каховський. Але там «поборники цінностей» серед окупантів не підтримали її кандидатуру, бо чоловік Берлімової «тимчасово не працює». Якщо йдеться про того самого чоловіка, який був у Берлімової до окупації, то Сергій Добровольський очолював ТОВ «Еколог», зареєстрований у Генічеську. В українських реєстрах він і досі очолює підприємство. Чи змінювала Берлімова чоловіка після 2021 року, невідомо. 

Вища рада правосуддя звільнила суддю Юлію Берлімову у квітні 2024 року – за місяць стало відомо, що їй офіційно оголосили підозру.

На боці окупантів працює ще одна генічеська суддя – Наталія Шарко. За інформацією Кримської правозахисної групи, суддя вже незаконного «Генічеського райсуду» Наталія Шарко винесла рішення про тримання під вартою українця Ленура Халілова. Йому інкримінують «участь у незаконному збройному формуванні». У 2021 році вона судилась за виплату суддівської винагороди. Вона досі не звільнена й імовірно отримує заробітну плату з усіма надбавками. 

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір