Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Кіровоградщині за тиждень. Огляд

«Антикорупційний вимір» підготував огляд новин та публікацій, що виходили протягом минулого тижня.

Розкрадання на 100 тисяч. У Кіровоградській області директора приватного підприємства обвинувачують у заволодінні коштами на ремонті будівлі Маловисківської школи. Прокуратура вважає, що підрядник не закупив будівельні матеріали в необхідній для ремонту кількості. Таким чином підрядник зекономив на самих роботах й на оплаті праці робітників. На основі цих документів на рахунок підрядного підприємства перевели зайвих 100 тисяч гривень з бюджету.

Кропивницький на Берлінській конференції. Будівництво житла для переселенців та реконструкція дитячої лікарні – такі ключові проєкти, які презентувала влада Кропивницького на Міжнародній конференції з питань відновлення України Ukraine Recovery Conference – URC2024. Зокрема, проєкт реконструкції дитячої міської лікарні передбачає залучення 234 млн грн, на реконструкцію житлового будинку для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у селищі Нове Кропивницького закладають 167,4 млн грн, а на нове будівництво багатоквартирного житлового будинку по вул. Генерала Жадова 160 млн грн.

Хабарництво і водійське посвідчення. Про підозри повідомили начальнику навчально-курсового комбінату та адміністратору сервісного центру МВС на Кіровоградщині. Слідчі вважають, що вони за гроші допомагали майбутнім водіям складати практичний іспит й отримати водійські посвідчення. Для цього підозрювані користувались зв’язками в територіальному сервісному центрі.

Тендер на 20 мільйонів. Катеринівська сільська рада Кіровоградської області уклала угоду з ТОВ Підприємство «Арталекс» щодо реконструкції очисних споруд вартістю 20,6 млн грн. Проєкт реалізується коштом Європейського інвестиційного банку, який надає 17 млн грн та місцевого бюджету у сумі 3,4 млн грн. Підрядник має великий досвід участі в публічних закупівлях, але й фігурувало у кримінальній справі щодо ймовірного розкрадання бюджетних коштів. 

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір