Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Миколаївська в/ч замовила ремонт покрівлі. Підрядник «засвітився» в махінаціях з авто

Військова частина в Миколаєві провела торги з особливостями на здійснення поточного ремонту покрівлі в будівлі учбової бази. На торги подалась лише одна компанія, з якою уклали угоду на загальну суму майже 1,5 мільйона бюджетних гривень.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Ремонт має завершитись до 1 грудня поточного року. Роботи проводить ПП «Будова плюс». Підприємство зареєстрували у 2018 році. Власником компанії значиться житель Миколаївської області Юрій Дроботун. Примітно, що статутний капітал ПП складає всього 100 грн.

При цьому компанія від самого заснування регулярно укладає бюджетні угоди в Миколаївській області. Наразі загальна сума підписаних бюджетних підрядів складає 14,5 млн грн. Хоча декілька років – з 2020 по 2023-й – ПП жодних договорів не укладало.

Так, у 2020 році на власника ПП «Будова плюс» подали позов у суд. За матеріалами справи, у 2019 році власник автівки оформив на Дроботуна довіреність на авто з метою його продажу. Власник був тяжко хворим, і гроші йому знадобились для лікування. 

Юрій Дроботун не продавав авто, поки власник не помер, а після його смерті оформив автівку на свою доньку. Тож, спадкоємці власника авто звернулись у суд за грошовою компенсацією. Суд пристав на їхню сторону, присудивши повернути по 135 тис. грн трьом спадкоємцям.

Читайте також: Дрони й ремонт пожежної сигналізації від «своїх»: Антикорупційний огляд на Миколаївщині

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір