Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі пройшов Black Sea Security Forum 2024. ФОТОРЕПОРТАЖ

Форум з безпеки в чорноморському регіоні Black Sea Security Forum 2024 пройшов в Одесі. На найбільший безпековий форм в регіоні зібралися політики, військові та дипломати. Обговорювали як наслідки російської агресії, так і питання відновлення безпеки, показували новітній український багатофункціональний морський надводний дрон Stalker 5.0., повідомляє «Антикорупційний вимір».     

Black Sea Security Forum 2024

Зображення 1 з 24

ФОТО: Олександр Жірносенко/ «Антикорупційний вимір» 

На форумі говорили про блокаду українських морських портів, чорноморську зернову ініціативу та її саботаж з боку країни агресора. 

Помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джеймс О’Браєн у відеозверненні до учасників Black Sea Security Forum зазначив, що наразі розробляється Чорноморська стратегія, яка матиме такі складові, яка політична взаємодія, співпраця в галузі безпеки та економіки, енергетична безпека та демократична стійкість. 

Посол США в Україні Бріджит Брінк сказала, що російське вторгнення в Україну поставило під загрозу безпеку чотирьох країн регіону, а саме, Молдови, Румунії, Болгарії та Туреччини, а Україна наразі захищає від війни інші держави. 

Під час свого виступу на форумі, ексголовнокомандувач об’єднаними збройними силами НАТО в Європі генерал Веслі Кларк висловив думку, що українці мають самі казати керівництву НАТО, яке їм потрібне озброєння. А НАТО має надавати все, що потрібно. 

Говорити й про небезпеку застосування ядерної зброї, й про те, що путін має померти, й про те, що війна у Чорному морі стала війною дронів. Про роль портів Одещини, як найважливіших зернових хабів у світі та їхні потреби в захисті. 

На форумі в заді був розміщений новітній український багатофункціональний морський надводний дрон Stalker 5.0. Під час заходу проводився збір на 5 таких дронів для прикордонників. Функціональність дрона орієнтована на патрулювання та логістику. Хоча цей п’ятиметровий апарат може і знищувати ворога, долаючи відстань у 600 кілометрів. 

Морський надводний дрон Stalker 5.0

Зображення 1 з 4

ФОТО: Олександр Жірносенко/ «Антикорупційний вимір» 

Читайте також: Найцікавіші події тижня на Одещині: Антикорупційний огляд

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір