Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Херсонській ОДА — найвищі середні зарплати. Скільки заробляють посадовці облдержадміністрацій на півдні

Міністерство фінансів України прозвітувало про зарплати, які отримують в обласних державних адміністраціях станом на травень 2024 року.

Як повідомляє Міністерство фінансів України, станом на травень 2024 року найвищий заробіток з-поміж працівників інших обласних державних адміністрацій мають посадовці Херсонської ОДА. Зокрема середня зарплата там складає 53,2 тисячі гривень. На 12-му місці у списку середніх зарплат опинилась Одещина, де чиновники ОДА в середньому мають 33,3 тисячі гривень зарплати. Миколаївська область — на 16-му місці з середньою зарплатою у 27,8 тисячі гривень. 

Середня зарплата посадовців обласних державних адміністрацій станом на травень 2024 року

У Кіровоградській обласній державній адміністрації в середньому посадовці отримують 23,1 тисячі гривень зарплати, що є чи не найменшою цифрою у списку. 

Середня зарплата посадовців обласних державних адміністрацій станом на травень 2024 року

Зазначимо, вираховуючи середню зарплату працівників облдержадміністрацій, Міністерство фінансів враховувало керівний склад, робітників, фахівців, спеціалістів, і працівників, які виконують функції з обслуговування. Якщо ж говорити про середні заробітні плати виключно керівництва обласних державних адміністрацій, матимемо дещо іншу картину. 

Середня зарплата керівництва обласних державних адміністрацій станом на травень 2024 року

Так, середня заробітна плата керівництва Херсонської ОДА складає 169 тисяч гривень. Це — друге місце у списку заробітних плат керівників ОДА по Україні. Більше отримує лише керівництво Донецької ОДА — середня зарплата тут складає 203,1 тисячі гривень. Керівництво Одеської ОДА в середньому має 93,1 тисячі гривень зарплати, а Миколаївської — 95,1 тисячі гривень. У Кіровоградській ОДА зарплата керівництва в середньому сягає 74,5 тисячі гривень. 

Загалом, за даними Міністерства фінансів, зарплата українських чиновників за 4 місяці 2024 року зросла на 32% і перевищила позначку 50 тисяч гривень. З початку 2024 року у 108 органах державної влади фактично працює 169 тисяч осіб.

Чисельність працівників місцевих державних адміністрацій станом на травень 2024 року

При цьому у Херсонській ОДА працює 829 людей, в Одеській ОДА 1378 працівників, у Миколаївській — 938, а у Кіровоградській ОДА працює 913 людей, станом на травень 2024 року. 

Читайте також: Декларації Миколаївської ОДА за 22 рік: Коштовні подарунки в родині Кіма, машина для заступників і благодійна допомога при наявності заощаджень

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір