Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Суд випустив депутата Херсонської міськради, причетного до розтрати 870 тисяч, під особисте зобов’язання

У серпні має відбутись чергове засідання суду у справі депутата Херсонської міської ради Юрія Попутька, якого судять  за зловживання службовим становищем на посаді директора департаменту природних ресурсів Херсонської облдержадміністрації. Ймовірне зловживання призвело до розтрати 870 тисяч гривень. 

Нещодавно депутату обирали запобіжний захід. Суд відпустив Юрія Попутька під особисте зобов’язання. Наступне засідання суду у справі призначили на 27 серпня 2024 року. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на судовий реєстр.

Нагадаємо, у 2018 році Департамент природних ресурсів Херсонської облдержадміністрації ініціював проведення торгів з розробки землеустрою. Перемогло на аукціоні приватне товариство з Херсона, з яким і уклали угоду. 

Перед закінченням строків виконання договору тодішній голова департаменту прийняв виконані роботи. Проте, як виявили правоохоронці, отримані проєкти землеустрою не могли бути реалізованими, адже вони були розроблені без проведення обов’язкової державної експертизи землевпорядної документації.

Попри цей факт, директор департаменту — нині це депутат Херсонської міської ради від «Слуги народу» Юрій Попутько —  підписав платіжні доручення, і з рахунку департаменту приватному підприємству незаконно перевели майже 872 тисячі гривень. Вже колишньому очільнику департаменту й чинному депутату Херсонської міської ради повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. Щодо нього обвинувальний акт направили до суду. 

Читайте також: У Херсонській ОДА — найвищі середні зарплати. Скільки заробляють посадовці облдержадміністрацій на півдні

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір