Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Херсонщині за тиждень: «мутна» відбудова, високі зарплати та колаборанти

Минулого тижня на Херсонщині увага редакції в основному зосередилась на новинах щодо розкрадання коштів. «Антикорупційний вимір» розповідає про те, якими корупційними новинами жила Херсонщина в останній тиждень літа. 

Однією з найгучніших новин тижня стало розслідування команди Bihus.info щодо підозрілих схем відбудови на Херсонщині. Тут — і про заступника начальника Херсонської ОВА, який вважає нормальним створювати умови для перемоги в закупівлях знайомим. І про тендери на відбудову там, де посилились – та і власне не припинялись обстріли. І ще багато цікавого віднайшли колеги, а «Антикорупційний вимір» написав про це ось тут

Хто б міг подумати, але найвища середня зарплата у працівників обладміністрацій – також на Херсонщині. Читайте дослідження Мінфіну, яке виявило, що найменш скромні чиновники працюють саме в Херсонській ОДА. Нагадаємо, що Херсонська область приблизно на 70% перебуває в окупації. Тож якщо додати ще й цей чинник, то зарплати чиновників ОДА, зважаючи на меншу завантаженість, ніж у їхніх колег з інших областей, виглядають ще більшими.

Яким має бути запобіжний захід для людини, яку підозрюють у причетності до розкрадання понад 800 тисяч бюджетних гривень? На думку суду, це – особисте зобов’язання. Так, саме таке обмеження отримав херсонський депутат, якого підозрюють у зловживаннях, які призвели до розкрадання коштів. Деталі – за посиланням

Також нагадаємо, що нікуди не поділись херсонські колаборанти, на яких чекають в українських судах. Про їхні «заслуги» редакція писала раніше. Цього тижня оприлюднили документи щодо розслідувань стосовно наступних колаборантів, які так чи інакше на Херсонщині були причетні до бюджетних коштів протягом багатьох років:

  • Тетяну Кузьміч, яка наразі є окупаційного «губернатора» Херсонської області Володимира Сальдо, чекають у Кривому Розі.
  • Спеціальне досудове розслідування проведуть щодо фейкового очільника Голої Пристані Геннадія Недялкова.
  • Повістку про виклик також оприлюднили і щодо колишнього очільника херсонського водоканалу Віктора Скоблікова.
  • Спеціальне судове провадження здійснюватимуть щодо одного з давніх поплічників Володимира Сальдо Сергія Черевка, який нині у окупантів відповідає за гуманітарну сферу на окупованій Херсонщині.
  • В Херсонському суді чекають також колаборантку Анну Додіван.
  • Також судити хочуть колишню очільницю херсонського управління комунальної власності Алісу Вербицьку та її колишню підлеглу, а нині – очільницю окупаційного центру зайнятості Світлану Медвєдкову.
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір