Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі розслідують, як гуманітарні генератори опинились в ресторані та на автомийці

В Одесі розслідують справу щодо генераторів, які живлять місцеві ресторан та автомийку, попри те, що вони були гуманітарною допомогою й призначались для об’єктів критичної інфраструктури. Суд вважає, що власники приватних закладів, в яких незрозумілим чином опинились генератори, можуть мати зв’язки з одеськими чиновниками. 

Про це пишуть журналісти видання «Nikcenter», посилаючись на ухвалу Київського райсуду. Правоохоронці розслідують справу щодо генераторів, які надали Одесі як гуманітарну допомогу і які, очевидно, не дійшли до місця призначення. Зокрема гуманітарні генератори забезпечують живленням місцеві ресторан «Vinobroteria» та автомийку «CARat». В ухвалі суду йдеться про те, що власники цих закладів можуть мати зв’язки з одеськими чиновниками.

Зокрема у справі фігурують посадовці Комунального підприємства «Одеське електротехнічне експлуатаційно-монтажне підприємство». Правоохоронці вважають, що вони змовились з чиновниками Одеської міськради й заволоділи генераторами, які були в їхньому розпорядженні протягом 2022-2023 років. 

Щодо згаданого КП, то суд дав дозвіл на арешт майна його директора. Слідчі в його телефоні шукатимуть пояснення того, як генератори опинилися в місцях, жодним чином не пов’язаних з критичною інфраструктурою. На офіційному сайті Одеської міськради вказано, що наразі посаду директора «Одеського електротехнічного експлуатаційно-монтажного підприємства» обіймає Олег Плешко. 

Загалом на баланс КП надійшло 15 генераторів, 12 з яких все ж дійшли до місця призначення і живлять об’єкти критичної інфраструктури. «Nikcenter» зазначає, що в Одеській міській раді будь-які звинувачення щодо привласнення генераторів відкидають, вважаючи що подібні публікації є спробою дискредитувати міську владу.

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що для закладів освіти на Одещині закупили генератори за вдвічі завищеними цінами.

Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір