Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Миколаївська поліція купує чергові автівки в ексочільника ОДА

Управління національної поліції Миколаївської області уклало угоду на придбання двох позашляховиків Renault Duster вартістю 1,5 мільйона бюджетних гривень. Постачальник – компанія, яка належить колишньому очільнику миколаївської ОДА.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Відомство оголосило торги з особливостями 11 червня, відразу зазначивши бажану марку авто. Свою пропозицію подала єдина компанія ТОВ «М моторс», яка є офіційним ділером Renault у Миколаєві. Дві автівки підрядник має поставити 30 червня 2024 року.

Поліція замовила позашляховики з механічною коробкою передач 2024 року випуску. Примітно, що вартість закуплених миколаївською поліцією автівок дешевша на 150 тис. грн кожна в порівнянні з пропозицією ринка.

ТОВ «М моторс» зареєстрували у 2017 році. Компанія належить жителю Миколаєва Вадиму Мерікову, який у 2014-2016 рр. очолював Миколаївську облдержадміністрацію. Раніше Меріков був депутатом миколаївської міської ради від партії «Батьківщина», а також недовгий час народним депутатом замість Арсенія Яценюка, який перейшов на роботу в уряд.

Компанія Мерікова активно виграє бюджетні підряди, наразі вже уклавши угод на загальну суму 124,7 млн грн. Найбільше підрядів фірма миколаївського ексочільника області отримала від миколаївської поліції. Однак ТОВ «М моторс» підписує договори, окрім Миколаївської, також у Київській, Херсонській і інших областях.

Як уже повідомляв «Антикорупційний вимір», брат власника ТОВ «М моторс» Артур Меріков очолював УМВС України в Херсонській області з вересня 2014 року, а згодом і головне управління нацполіції на Херсонщині. Його заступником, а пізніше й наступником був Олександр Прокудін — нинішній голова Херсонської ОВА, який очолював херсонську нацполіцію до 12 лютого 2023 року. 

При цьому наприкінці минулого року Олешківський виконком придбав у ТОВ «М моторс» дві автівки. Примітно, що виконком перебуває в екзілі, адже територія Олешок – тимчасово окупована російськими загарбниками.     

Читайте також: Прокуратура вимагає скасувати 5 договорів на утримання доріг на Миколаївщині

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір