Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Родина Одеського митника за рік придбала автівок на понад 7 мільйонів, — НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) встановило ознаки необґрунтованих активів у Начальника відділу митного оформлення Одеської митниці Володимира Цюпка. За 2022 рік він подав декларацію, де вказав, що його родина придбала впродовж чотирьох місяців автівок на 7,6 мільйона гривень, хоч законні доходи не покривають такі покупки.

Про це йдеться у висновку НАЗК. Після перевірки агентство встановило, що у декларації Володимира Цюпка за 2022 рік є ознаки необґрунтованих активів на 3,2 мільйона гривень. Зокрема на 1,54 мільйона гривень митник, за думкою НАЗК, придбав транспортних засобів, на ще на 1,66 мільйона гривень здешевив у придбанні автівки, у порівнянні з ринковими цінами. 

Так, у висновку НАЗК сказано, що 2 червня 2022 року Цюпко став власником машини Mercedes-BENZ GLS-400, 2021 року випуску за 1,3 мільйона гривень. Вже в серпні того ж року його дружина придбала за мільйон гривень Mercedes-BENZ S-450, 2022 року випуску. У вересні 2022 року донька митника стала власницею AUDI A5 2022 року випуску, який коштує мільйон гривень. Рівно через тиждень на доньку оформили ще й AUDI A5, 2022 року випуску, за 1,5 мільйона гривень. 

Таким чином з червня до вересня 2022 року родина Володимира Цюпка придбала транспорту на загальну вартість у 7,6 мільйона гривень. Митник пояснив, що купівлі були за рахунок дружини та заощаджень. НАЗК засумнівалось у таких поясненнях. 

Адже порахувавши, встановили, що дружина та донька за дев’ять місяців 2022 року разом заробили 4,3 мільйона гривень. Це кошти від продажу попередньої автівки, заробітної плати та безвідсоткової фінансової допомоги. 

Разом з тим одну з машин Цюпко придбала за сильно заниженою ціною. Йдеться про Mercedes-BENZ GLS-400. Її купили у травні 2022 року за 3 мільйони гривень у товариства «Одеса-Авто», а вже за 12 днів користування перепродали Володимиру Цюпко за 1,3 мільйона гривень. На «Авто-Ріа» на той момент такий же автомобіль коштував 3,5 мільйона гривень. 

Отож НАЗК зробило висновок про необгрунтованість активів начальника відділу оформлення Одеської митниці й надіслало результати перевірки до правоохоронних органів. 

Читайте також: Незаконні активи одеського митника на 2,8 мільйона таки стягнуть у дохід держави: Рішення апеляції

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір