Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Екскерівник Херсонського центру швидкої співпрацював з росіянами й витратив з українського бюджету майже 2 мільйони, — прокуратура

Колишньому керівнику центру екстреної медичної допомоги, що на Херсонщині, повідомили про підозру у розтраті майже 2 мільйонів гривень. Правоохоронці вважають, що він пішов на співпрацю з росіянами, й перевів з бюджету закладу 1,8 мільйона гривень підприємцям, які працюють на окупованій території. 

За інформацією прокуратури, у травні 2022 року керівник центру екстреної допомоги Херсонської області пішов на співпрацю з росіянами. Тоді сам центр перереєстрували в окупаційній адміністрації, а підозрюваний почав виконувати обов’язки головного лікаря.

Проте від імені українського медзакладу у липні та вересні 2022 року він уклав дві угоди підряду на 1,8 мільйона гривень. Договір підписали з ФОПом, що працював на окупованій території. Підприємець нібито мав поремонтувати внутрішні приміщення підстанції швидкої допомоги. 

Підозрюваний своїм підписом затвердив угоду, й надалі кошти з рахунку захопленого росіянами медичного центру перевели на рахунок підприємця. Слідство встановило, що колишній керівник установи уклав ще один договір з іншим підприємцем. Останній зобов’язався надати послуги з технічного нагляду за понад 24 тисячі гривень. 

Таким чином колишнього керівника медзакладу підозрюють у пособництві державі-агресору та у розтраті майна шляхом зловживання становищем. Підозри йому повідомили заочно, адже місцезнаходження його невідоме. 

Раніше двом підприємцям, з якими уклали договори, в окремому провадженні повідомили підозри у розтраті майна в особливо великих розмірах. Обвинувальні акти щодо них перебувають у суді. 

Читайте також: Справи ексчиновниць Херсонської міської ради щодо розтрати коштів та державної зради передали до суду

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір