Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Фірмі з окупованого Сєвєродонецька ледь не сплатили 316 мільйонів за реконструкцію на Одещині. Тендери скасували

На Одещині Бюро економічної безпеки попередило витрату 316 мільйонів гривень з бюджету, які мали надійти підряднику, зареєстрованому в окупованому Сєвєродонецьку.

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки. В Березівському районі на Одещині посадовці планували провести реконструкцію дитсадка за 147 мільйонів гривень. А в Одесі за 175 мільйонів гривень мали відремонтувати будівлю пологового будинку №5. Бюро економічної безпеки встановило, що підрядником в обох закупівлях виступає одна й та ж фірма. 

Йдеться про ТОВ «Донстрой», що зареєстроване на непідконтрольній Україні території — у Сєвєродонецьку на Луганщині, як повідомляє «Центр публічних розслідувань», 

Щодо ремонту садка у Березівці, то Раухівська селищна рада не проводила повноцінного аукціону й обрала одразу ТОВ «Донстрой» виконавцем робіт з реконструкції дитсадка. А от на закупівлі, яку провело Управління капітального будівництва Одеської міської ради, з фірмою з Луганщини позмагався пов’язаний з Геннадієм Трухановим «Ростдорстрой». 

Крім місця реєстрації, у БЕБ виникли питання до підрядника і щодо документів. Зокрема аналітики встановили, що ТОВ «Донстрой» не мав матеріально-технічної бази та достатню кількість працівників відповідної кваліфікації, щоб виконати роботи в обох підрядах. Також БЕБ вважає, що товариство завищило показники фінансової звітності, аби штучно підвищити фінансову спроможність компанії.

Тож БЕБ звернувся до замовників робіт з рекомендаціями передивитись товариство, з яким вони збираються укласти угоди. Після цього і Раухівська селищна рада, і Управління капітального будівництва Одеської міської ради повідомили, що відхилили тендерну пропозицію ТОВ «Донстрой». Таким чином вдалось попередити розтрату 316 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Читайте також: Фірмі одеського депутата Шумахера на Миколаївщині підкинуть бюджетних грошенят

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір