Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеситів навчали розпізнавати фейки та перевіряти інформацію (ФОТО)

В Одеському художньому музеї провели захід, присвячений боротьбі з російськими фейками, які ворог розповсюджує в інтернеті. Учасників навчали розпізнавати неправдиві новини, перевіряти факти та захищати свої особисті дані. Про це повідомляє редакція «Антикорупційного виміру», яка відвідала захід.

Вчора, 11 липня, в Одесі відбувся захід «Розвідка OSINT: як боротися з ворогом в інтернеті й не тільки» від найбільшої OSINT-аґенції в Україні «Molfar» – організації, що займається розвідкою по відкритих джерелах, фінансовою та воєнною розвідкою, аналітикою та фактчекінгом і співпрацює з ГУР. 

Експертка по роботі з відкритими джерелами та аналітикиня команди «Molfar» Тетяна Чабанюк

навчала відвідувачів заходу знаходити інформацію та правильно її використовувати. За словами організаторів, в часи гібридної війни це така ж важлива навичка, як і володіння зброєю.

В рамках події учасники дізналися, що таке OSINT та ознайомилися з основними інструментами пошуку інформації. Їм докладно розповіли про те, як працювати з інформацією в мережі та виявляти червоні прапорці, які можуть свідчити про недостовірність новини чи публікації. Учасникам надали базові знання для поглиблення пошуку даних та документів, роботи з джерелами та виявлення їхньої достовірності. Розповіли, звідки можна брати інформацію та як навчитися правильно її аналізувати; де та яким чином перевіряти справжність фотографій, як виявляти дезінформацію, ботів та фейкові новини. Наприкінці учасникам розповіли, як захистити свої дані в інтернеті та не стати жертвою кібератак.

Організатором події виступив благодійний фонд «Хвиляʼ91», який з 2022 року забезпечує Сили оборони України технологіями та необхідними ресурсами. Весь дохід від продажу квитків пішов на забезпечення потреб одеської 126-ої бригади ТРО.

Читайте також: Фейк. Скільки насправді коштують пам’ятники військовим в Теплодарі

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір